I dag presenterte han planene om å etablere et nasjonalt senter for konkurransepolitikk i samarbeid med Universitetet i Bergen (UiB) og Norges Handelshøyskole (NHH).

Samtidig kunngjorde fornyingsminister Rigmor Aasrud at departementet er innstilt på å støtte oppstarten av senteret med 500 000 kroner.

– Forutsetningene for å bygge opp et nasjonalt senter for konkurransepolitikk i Bergen er svært gode, uttaler Aasrud. Hun viser til at Bergen har et omfattende akademisk miljø med interesse for og kunnskaper innen konkurranseøkonomi og konkurranserett.

Resultat av flyttingen
Etableringen av senteret kan ses som et resultat av flyttingen av Konkurransetilsynet fra Oslo til Bergen. Konkurransedirektøren fremhever at samspillet og samarbeidet mellom Konkurransetilsynet og det akademiske miljøet ved UiB og NHH hele tiden har vært svært godt.

– Konkurransepolitikk er tverrfaglig, og det er viktig å sikre samspillet mellom fagfeltene juss og økonomi. Det nye senteret skal bygge videre på kompetansen som allerede finnes ved UiB, NHH og Konkurransetilsynet, sier Eggum Johansen.

Tverrfaglig
Bergen Centre for Competition Law and Economics (BECCLE) skal blant annet samle de faste faglige ansatte ved UiB og NHH, postdocs og doktorgradsstipendiater som jobber med konkurransepolitiske spørsmål i ett miljø. Senteret skal spille en aktiv rolle både i forskning og undervisning og ved å arrangere seminarer og konferanser innen fagfeltet konkurransepolitikk.

Nyheten om senteret ble sluppet på et seminar arrangert av Konkurransetilsynet i forbindelse med at Knut Eggum Johansen slutter som konkurransedirektør ved utgangen av mars.