- Dette er et meget viktig område, men samtidig et vanskelig område. Det er vrient å få foretakene i tale og det er også utfordringer knyttet til dette med informasjon og rett vinkling av presentasjonen overfor potensielle deltakere, sier Ole H. Larmerud i NRL til vvs-forum.no.

Jens Løvås som var lærer på det gjennomførte kurset forteller til vvs-forum. no, at ett av temaene som ble drøftet var tidspunktet for gjennomføringen av kurset. Varianter med delvis arbeidstid og delvis kveld/fritid ble drøftet. Til slutt landet man på at hele dager i arbeidstiden var det beste.

Kurs på dagtid
- Bakgrunnen for det var at det skulle bli noe lettere å få rekruttert folk til kurset. Hvis deltakerne har familie og barn, så blir det vanskelig å gjennomføre slike kurs på kveldstid. Ulempen ved å velge dagtid er at vi er avhengig av at bedriftene ser nytten av kurset, slik at arbeidstakerne blir fristilt i arbeidstiden, sier Jens Løvås.

Jens Løvås legger ikke skjul på at et var utfordrende å få bedriftene til å se nytteverdien med tanke på lønnskostnadene. Deltakerne skulle jo lønnes på vanlig måte.

- Dere gjennomførte kurset, men antall deltakere var ikke så høyt som dere hadde håpet på?
- Det stemmer. Interessen hos målgruppen var ikke så stor som vi hadde håpet på. Enkelte påmeldte var også overkvalifiserte i forholdt til hva vi ønsket. Mange hadde faktisk gode lese- og skriveferdigheter. Det viste testen vi tok før kurset startet.

Behovet er til stede
Det aktuelle kurset ble lagt om en del og kurset ble rettet inn og skreddersydd mer mot deltakernes kunnskapsnivå.
Kurset ble følgelig gjennomført med et større fokus på bruk av PC og de vanligste programmene som benyttes på kontoret i det daglige. I utgangspunktet var ønsket at det skulle avvikles etg kurs for voksne med lese- og skrivevansker. Andre fag har arrangert dette tidligere, som rene oppdrag for større bedrifter. Bakgrunnen er økende krav til KS og dokumentasjon.

Kurset ble lagt opp med basis og støtte fra VOX. Sjekk gjerne www.vox.no for ytterligere informasjon.
- De som gjennomførte kurset var veldig godt fornøyd, påpeker Jens Løvås.

Det er altså usikkert om det blir flere kurs av denne typen, men skulle det vise seg at interessen øker er det mulig at det blir flere kurs.

- Behovet for slike kurs er der, men jobben er å få målgruppen på banen. Det er altså ikke lett, sier Ole H. Larmerud og Jens Løvås.