– Med fjernkontrollen kan du enkelt stille inn ønsket temperatur og luftmengde. I tillegg får du statusrapport om gjenvinningsgrad i anlegget og hvilken temperatur du har i systemet. Trådløs styring er enkelt å montere, sier Johnny Gangsø i Östberg til VVS-Forum.

Han sier at for de som er opptatt av det rent tekniske kan det være nyttig å vite at hemmeligheten bak HERU er at gjenvinneren er roterende. Han påpeker at Östberg som produsent har lengst erfaring i hele Europa med roterende gjenvinnere for boliger.

- HERU finnes både som lofts- og bodaggregat, og HERU T-modellene leveres med egen bypass for tilkopling av kjøkkkenhette, sier han.

-Vi har dyktige konkurrenter, ingen tvil om det. Men vi er den eneste i bransjen med balasert ventilsjon og trådløs fjernstyring. Dette er et solid argument ovenfor forbrukerne.

Han mener at ved å kjøpe Heru sparer man svakstrømskabel mellom veggpanel og styringspanel. Den trådløse styringen fungerer helt opp til 50 meter.

-Noe særlig større villa eller leilighet har vel de ferreste, kommenterer han.

Aggregatet har 5 ulike innstillinger per døgn. Reiser huseieren bort kan han justere ned aggregatet og stille det inn på aktuell tid. Rasjonell energidrift og mye penger spart, sier Gangsø.

Han viser også frem en forseringstast. – Her kan du trykke på peisfunksjon. Dette endrer overtrykket i peisen og aggregatet setter igang å varme opp huset. Hus idag er ofte for tette, og da blir det lett galt overtrykk, forklarer han.

I tillegg har aggregatet alarmfunksjon, melding om filterfeil og mye annen aktuell informasjon, påpeker han.

Östberg leverer to typer aggregater, bordaggregater til fullisolerte loftsaggregater.

- Ny plan og bygningslov krever at det skal installeres boligventilasjon i nybygg. Men vi må også komme dit at ved rehabilitering av leiligheter skal det inn ventilasjon, nettopp med tanke på inneklima, mener Gangsø.
 

Les også Et skrekkens filter

Les også Östberg merker interesse for nytt ventilasjonsaggregat

GI DIN KOMMENTAR HER: