”Säker Vatteninstallation” har fått stor oppmerksomhet og på kort tid oppnådd bred tillit i markedet.

- Nå når troverdigheten er på plass må vise alle at vi er tilliten verdig, sier Thomas Helmerson, som er VD i Saker Vatten AB til avisa ”Säker Vatten installation”.

I Sverige fungerer det nå slik at forbrukere, eiendomsbesittere, byggherrer og forsikringsselskap oppfatter ”Säker Vatteninstallation” som en garanti for at alt VVS-arbeid arbeid utføres etter bransjenormene.

- Alle er beredt til å betale noen kroner ekstra for å få utført kvalitetsarbeid. Vannsikkerhet lønner seg nemlig i det lange løp, understreker en tilfreds Thomas Helmerson.

I Sverige er det slik at det kun er autoriserte VVS-firmaer som får godkjenning. Ett av flere kriterier er at firmaet undertegner en erklæring om at de følger reglene i ”Säker Vatteninstallation”.

Det har også blitt så strengt i Sverige at mange steder får VVS-bedrifter ikke tegnet firmaforsikring om bedriften ikke er autorisert etter reglene i ”Säker Vanninstallation”

- Vi står overfor en byggeboom og vi vil bidra til at markedet ikke opplever flere vannskader, sier Peter Bratt i Lansforsikringar Uppsala i en kommentar til de nye strenge reglene..

De siste årene har vannskader kostet det svenske samfunnet fem milliarder kroner. Nå er målet at denne summen skal bli betydelig lavere fra i år av.