Med et varmebehov på ca 2,6 mill kWh årlig innenfor et begrenset område var det grunnlag for et felles varmeanlegg. I tråd med kommunens og fylkeskommunens miljøpolitikk ønsket man å fase ut olje- og elektrisk basert fyring, og legge om til mer klimavennlige løsninger.

Etter en åpen anbudskonkurranse ble det presentert flere interessante tilbud. Prosjektet til Norsk Bioenergi AS viste seg å være det mest konkurransedyktige når kriteriene pris og leveringssikkerhet ble lagt til grunn.

Resultatet ser vi nå, i form av etableringen av det første nærvarmeanlegget av sitt slag i fylket.

Energisentral
Norsk Bioenergi AS har etablert energisentral med tilhørende distribusjonsnett. Investeringen er ca 9 mill kr, og prosjektet får 1,7 mill kr i tilskudd fra Enova. Bioenergiselskapet selger gjennom avtalen miljøvennlig varme til sykehjemmet, skolene, idrettshallen og fremtidig garderobeanlegg for idrettsplassen. Avtalen gjelder for 20 år. Anlegget er i prøvedrift, men åpnes offisielt 18. mars bekrefter Jan Topstad i Norsk Bioenergi AS.

Miljøvennlig
Miljøvennlige løsninger har vært en viktig forutsetning for Vest-Agder fylkeskommune og Farsund kommune. Sammen med leveringssikkerhet var dette vektlagt i vurderingen av hvilke leverandører som skal benyttes. Flisen, som er hovedbrenselskilden i vårt anlegg, hentes fra lokale skogsområder i kommunen, poengterer Jan Topstad.

I tillegg til å redusere CO2 utslippene med ca 750 tonn pr år, tilsvarende som samlet utslipp for 170 eneboliger, gir løsningen også en økonomisk besparelse for kommunen og fylkeskommunen i forhold til dagens løsninger.