Eidsvia har flere bioenergiprosjekter som er aktuelle for elsertifikater, både på Gjøvik, Lillehammer og i Trysil.

Produksjon fra torv får elsertifikater i Sverige i dag, og skal fortsatt få det når Norge kommer med i markedet. Eidsiva mener det bør være likt i begge land hva slags produksjon som skal få sertifikater.

Norge har store myrarealer som er drenert og hvor det ble tatt ut mindre volumer av torv fra 1930 til 1950-tallet. Disse arealene kan raskt bli tatt opp igjen og sikre råstofftilgang lokalt, ifølge Eidsiva.

Det er ifølge selskapet anslått at en sjettedel av landets myrareal, cirka 5 millioner dekar (mål), inneholder torv egnet til brensel, og at nyttbar masse utgjør 5 milliarder kubikkmeter, dvs. 2 milliarder tonn torv.

Det tilsvarer cirka 300 millioner tonn kull, og har en beregnet total brennverdi på 8.000 TWh, ifølge Eidsiva. Årlig tilvekst er ifølge høringsuttalelsen 2,5-5 millioner kubikkmeter nyttbar brenntorv.

Torv egner seg godt i kombinasjon med trebrensel i kraftvarmeanlegg av tekniske årsaker. Torv har en brennverdi som er høyre enn trevirke og samforbrenning av tory og trebrensel kan ifølge Eidsiva øke virkningsgraden med om lag 6-8 prosent.