Omsetningen for medlemsbedriftene til VVP endte på drøye 5,1 milliarder kroner. Det er en økning fra vel 4,8 milliarder kroner i 2013. Den prosentvise økningen fra 2013 til 2014 lå på 2,6 prosent, så slik sett ble fjoråret bedre enn 2013 rent omsetningsmessig.

- Det er et til dels stort sprik mellom våre medlemmer avhengig om de er på VA eller VVS (synlige eller tekniske), opplyser daglig leder i VVP, Bjarne Haugland til www.vvsforum.no

VA bidrar godt
Det at norske kommuner har et forholdvis stort fokus på et foreldet vann- og avløpsnett bidrar godt for alle som jobber innen VA-sektoren.
- Hvilke utfordringer har VVP på kort og lang sikt, Bjarne Haugland?

- For egen del er det krevende å henge med på alle utfordringene som finnes i bransjen, for de er forholdsvis mange. På vår fokusliste er det mange gjengangere, men det er mye arbeid knyttet til dette likevel.

Mange utfordringer

- Kan du nevne noen konkete utfordringer som det er viktig å ha fokus på fremover?
- Prisstrukturen i bransjen, egne merkevarer, informasjonslogistikken, BIM, produktegenskaper og dokumentasjon er blant fokusområdene vi vil fortsette å jobbe intenst med. Det er altså mye på agendaen, men slik skal det jo også være om vi skal oppnå bedre resultater i bransjen.

Sammen med NRL og NRF jobbes det også med revisjon av både 8 BUD og FL-VVs 2001.