- Vi tror mange vil foretrekke den fremfor den velkjente 200 liters berederen, sier administrerende direktør Sigurd Braathen.
- Vi bruker mer og mer tappevann, og denne har, 3 kW varmeelement, så oppvarmingen går fortere – bare 6 timer kontra 7,5 for en standard 200 liter med 2 kW. Det betyr ca. 50 % mer kapasitet over et normalt tappemønster. Distribusjon til grossistlagrene har nettopp begynt.

Rørleggeren skal tjene på våre produkter
OSO Hotwater AS er en av berederleverandørene som praktisk talt utelukkende selger gjennom grossist. Men i et stadig mer prispresset marked må tilbyderne fortløpende vurdere hvilke salgskanaler som er mest kostnadseffektive:

- Vi ser flere fordeler ved å ha grossistene som distribusjonskanal, sier Sigurd Braathen.
- Det er riktignok et ekstra ledd, men grossistene er tilgjengelige praktisk talt overalt, yter en fantastisk service, og de er blitt mer kostnadseffektive. Noe av hovedutfordringen er at store deler av prisen «skjules» i form av diverse markedsstøtte.

Dette gjør at den reelle prisen som den enkelte rørlegger betaler i stor grad ikke synliggjøres, og er således vanskelig å ha i bakhodet når innkjøp skal foretas. Varer solgt gjennom grossist er ofte svært konkurransedyktige alternativer, selv med den servicen dette medfører. Prissystemet bereder grunnen for mer bransjeglidning fra tradisjonelle VVS aktører til byggevare og netthandel. Det er en utfordring for bransjen.

- Vi ønsker at rørleggeren skal tjene penger på våre produkter, fremhever administrerende direktør Sigurd Braathen.
-Derfor har vi sagt opp avtalen med de fleste byggevarekjeder og andre som er på nett. Rørleggerne er blitt flinkere med markedsføring de siste årene, men de glemmer ofte å begynne salget øverst. Rørleggeren skal selge på at han er fagmann, og merkenavnet OSO bør gjøre det mulig å ta litt høyere pris. Det er hvertfall vår klare målsetning