Geberit mener at de beste løsningene kommer etter god planlegging og prosjektering. Det er viktig at man konsentrerer sanitærrommene og våtromsinstallasjonene. Det er ønskelig å legge installasjonene nærme hverandre og det er av stor betydning at deler av installasjonene skal kunne byttes uten å gjøre inngrep i selve konstruksjonen. Man må også ta hensyn til støy og lyddemping mot tilstøtende leiligheter eller kontorlokaler samt å tenke på levetiden og vannskadesikkerheten.

Seniorkonsulent, Arvid Aalen i Geberit AS poengterer ovenfor wwwv.vvsforum.no at det finnes flere fordeler ved innbygging.Rengjøringen blir enklere, hygienen blir bedre, og ikke minst er det plassbesparende og funksjonelt. Støy som fler og fler blir opptatt av, blir også redusert ved riktig montasje. Et annet viktig element er estetikk og design.

- Vi må ta hensyn til brukerne og renholdspersonalet samt ivareta sikkerhet med tanke på vannskadesikre installasjoner, sier Aalen.

Saken fortsetter under bildet:

GIS-installasjonssystem blir brukt veldig mye på kontinentet i forbindelse med bygging av våtrom.

- Hva med installasjonsvegger i denne sammenhengen?
- Våre installasjonssystemer som for eksempel Duofix-system minimerer risikoen for byggefeil. Det er robuste og fleksible skinnesystemer som kan bygges hurtig og nøyaktig på stedet eller de kan prefabrikkeres. Det geniale med denne løsningen er at rørføringene går horisontalt/vertikalt i en prewall. Både vannrør og avløpsrør blir samlet i en sjakt og ikke i selve veggkonstruksjonen. I sjakten har man da kontroll på alle rørføringene og med membransjikt under og bak installasjonene er risikoen for at vann kommer på avveie meget liten.

- Hva med støyproblematikken?
- Vi må ta lyd/støy mer på alvor. Det finnes i dag mange gode produkter i markedet som minimerer støy i sanitærinstallasjoner. Det må i større utstrekning benyttes lyddempende avløpsrør og tenkes mer system i hele installasjonen for å minimere både luftlyd og strukturlydforplantning i  bygningskonstruksjoner. I blokker og leilighetsbygg er dette et stort problem for mange, mener Arvid Aalen i Geberit AS.