Bare i Sarpsborg kommune vil det kunne bety over åtte millioner kroner i vvs-arbeid. Over det dobbelte er tiltenkt å gå til snekker- og tømrerarbeid på kommunens bygninger.
- Vær kreativ. Kom med innspill og så kommer vi med penger, lovte statsminister Jens Stoltenberg under et besøk i Østfold forrige uke.

Arbeiderparti-styrte Sarpsborg kommune har altså tatt statsministeren på ordet og utarbeidet en oversikt over hvor behovene for vedlikehold er aller størst.
- Skolene bør rustes opp for minst 10 millioner kroner, mens sykehjem og andre helsebygg trenger forbedringer på 12 millioner kroner, hevder kommunens administrasjon.

Åtte av de 12 millionene som Sarpsborg kommune håper å få i krisepenger til sykehjem vil gå til utbedringer på vvs-siden. Sykehjemmene Tingvoll, Sarpsborg sykehjem og Vartun har sterkt behov for mange forbedringer. Når det gjelder idrettsbygg og kulturbygg er det avsatt 300 000 kroner til rent arbeid innen fagområdet vvs.

Mandag 26. januar får vi svaret på om Sarpsborg kommune og resten av landets kommuner kan iverksette sine planer om forbedringer av den kommunale bygningsmassen.