Skolen skal ha kapasitet til 800 elever, og bygningsarealet er på 11.500 kvadratmeter, som også inkluderer en flerbrukshall. Prosjektet skal ferdigstilles til skolestart 2015.

- Dette er et spennende prosjekt, og skolen er samtidig en viktig brikke for å møte befolkningsveksten i Oslo. Vi er også fornøyd med å få muligheten til å samarbeide med MT Højgaard for første gang, forteller Rigmor Hansen, administrerende direktør i Undervisningsbygg, og legger til:

- Det er også første gang vi inngår kontrakt med en entreprenør med kvinnelig leder, en morsom milepæl i 100-årsjubileumet for kvinnelig stemmerett i Norge, sier Hansen, som under signeringen var til stede med Karen Cecilie Bjørgum Møller og Ulrik Rahbek Therkilsen, daglig leder og prosjektsjef i MT Højgaard, i tillegg til Martine Linnestad som er prosjektleder i Undervisningsbygg.

Den nye skolen bygges etter passivhusstandard, og vil være på fire etasjer. Ute skal det oppføres en ballbane i trivelige utearealer. Skolen vil bli et kostnadseffektivt og rasjonelt bygg, som reises på en ledig tomt uten bebyggelse. Teglverkstomta er plassert mellom Hasle Torg og Riksanlegget for tennis. Byggestart er i mai/juni 2013.