Det er Ratos, som igjen eier Hafa Bathroom Group 100 prosent, som melder om omsetningssvikten i sin siste økonomiske rapport. Hafa Bathroom Group selger varemerkene Hafa og Westerbergs.

Kan bli erstattet
De første ni månedene i år omsatte Hafa Bathroom Group for 245 millioner svenske kroner. På samme tid i fjor var omsetningen 311 millioner svenske kroner, så nedgangen er på ca. 21 prosent. Totalt sett ble omsetningen i 2010 på 424 millioner svenske kroner.

Hovedforklaringen til tilbakegangen ligger altså i det faktum at Bauhaus ikke lenger selger Hafa og Westerbergs produkter, men nå melder konsernet om at omsetningen kan bli erstattet med en ny, stor avtale med en annen aktør. I tillegg til at Bauhus forsvant tidligere i høst, så har den generelle markedsutviklingen vært svakere enn forventet.

- Vi er i dialog med fire større interessenter og totalt sett kan dette bli større omsetning enn den vi mistet, påpeker administrerende direktør, Arne Karlsson i Ratos.

Ligger i Østfold
Hafa Bathroom Group har avviklet virksomheten sin i Danmark, men det har ikke kommet noen signaler om at dette vil skje i Norge. Hafa i Norge har hovedkontor i Spydeberg i Østfold. I tillegg til at en rekke VVS-forrretninger forhandler Hafa og Westerbergs, så er produktene også til salgs hos byggevarekjeder som MAXBO og Byggmakker.