- I tillegg jobber vi med å bli sertifisert innen HMS etter OHSAS 18001. Sertifiseringen skal være på plass sommeren 2012. Vi regner med å bli den første tekniske entreprenøren som får denne sertifiseringen, og vil med dette vise alle våre samarbeidspartnere og ansatte at vi tar HMS arbeidet svært alvorlig.

NVS AS har som ambisjon å være totalleverandør innenfor rør, ventilasjon og elektro. Første steg på veien i forhold til å satse innenfor elektrobransjen tok selskapet i sommer da de kjøpte elektrofirmaet Elajo Installasjon i Oslo. Strategien er å vokse og utvikle seg til en komplett teknisk entreprenør. Dette er bakgrunnen for at selskapet i disse dager har en omfattende rekrutteringskampanje gående, hvor de søker etter over 50 nye medarbeidere.

- For å være den ledende tekniske entreprenøren er vi avhengig av å ha de beste folkene, skyter Kjelsås inn.

Hvilke type stillinger skal dere fylle?
- Vi søker etter mange forskjellige type stillinger, men i første omgang er det rørleggere, servicerørleggere, lærlinger, elektromontører, trainees innen prosjektledelse og prosjektledere, vi ønsker å få på plass. Vi har stor pågang av nye oppdrag i hele vårt nedslagsfelt, så derfor søker vi nye medarbeidere til alle våre avdelinger. Vi ønsker å knytte til oss gode medarbeidere som skal være med på å utvikle selskapet videre, sier Kjelsås.

Hvor er deres primære nedslagsfelt i dag?
- I dag har vi vårt største nedslagsfelt rundt Oslofjordområdet, samt en avdeling på Svalbard. Konsernets ambisjoner er å bli landsdekkende, og vi skal kunne tilby våre tjenester av høy kvalitet landet rundt. Det betyr at vi vil kontinuerlig vurderer oppkjøp av virksomheter rundt om i landet, sier Kjelsås.

Knut Kjelsås poengterer videre at de på ingen måte glemmer sine eksisterende medarbeidere, og at de har en prosess gående hele tiden med tanke på kompetanseheving av de ansatte. “NVS skolen” har egne kurs innen ledelse, prosjektledelse, basutvikling og HMS, i tillegg til fagkurs.

- Opplæring av egne ansatte er viktig for at vi skal være à jour med både teknologi og utvikling innen vår bransje. Det er viktig at vi dekker alle behovene som våre kunder har til oss.
- Har man ambisjoner om å bli leder i firmaet, er mulighetene tilstede for de som virkelig vil. Et eksempel er vår egen konsernsjef Torkil Skanche Hansen som startet som rørlegger, og i dag er leder for et hele NVS i Norge. En av våre styrker er blant annet at vi har en oversiktlig organisasjon, med korte beslutningsveier, avslutter Knut Kjelsås.