Bjarne Haugland understreker at de utstillerne som representerte VVS-bransjen under årets ”Bygg Reis Deg” gjorde en solid jobb og kan ikke på noen måte lastes.

Bra jobbet av NRL
- NRL gjorde også en god jobb og fikk veldig bra respons på sitt opplegg med guttene som tok Svenneprøven under messen, noe som også bidro til at NRL standen fikk prisen "hederlig omtale" av messearrangøren.

I ettertenksomhetens tid så føler VVPs daglige leder, Bjarne Haugland at man også ventet for lenge før paviljongens uforming og størrelse ble endelig satt sammen. Man ventet lengst mulig i håp om at flere skulle komme banen, og det gjorde det litt vanskelig i avslutningsfasen siden det ikke kom noen etternølere.
- Slik kan vi ikke ha det i fremtiden, sier Haugland.

- Hvorfor prioriterer ikke VVS-bransjen slike messer?
- Det er vanskelig å svare noe konkret på det. I en tid hvor man kan kjøpe det meste via nettet,  er det viktig å være tilstede å vise både forbrukerne og de profesjonelle aktørene i markedet hva VVS-bransjen kan tilby.
”Bygg Reis Deg” med 50 000 besøkende er nettopp en slik markedsplass, så nå må VVS-bransjen kjenne sin besøkelsestid. Det er ingen messer som gir så mange besøkende, og da har VVS aktørene virkelig mulighet til å vise seg frem med hele sitt produktspekter.

Tar saken opp
- Hva vil du konkret gjøre for å få bedre oppslutning under ”Bygg Reis Deg” i 2013?
Jeg vil ta problemstillingen og utfordringene knyttet til dette opp i VVP, og i andre bransjefora der det er mulig. For fire år siden hadde vi et samarbeid som fungerte, og vi fikk hederlig omtale for vårt opplegg. Vi må minst tilbake til dette nivået, sier en ikke helt tilfreds daglig leder i VVP, Bjarne Haugland.

- VVS-bransjen representerer en stor andel av byggekostnadene og denne andelen reflekteres om to år, fastslår faglig leder i VVP, Bjarne Haugland overfor www.vvs-forum.no.