Det var under forrige ukes vannskadeseminar på Oscarsborg Festning at veteranen i VVS-bransjen, Tor Brønn mottok den gjeve prisen. Prisen er kun delt ut seks ganger og Brønn er den aller første kandidaten fra leverandørbransjen som har mottatt denne prisen.

- Prisen kom helt uventet på meg, innrømmer Brønn, som legger til at han er meget glad for at han bokstavelig talt blir satt pris med tanke på hva han har jobbet for og trodd på hele tiden.

Glødende engasjement
Bakgrunnen for at nettopp Tor Brønn fikk vannskadeprisen kommer av hans utrettelig arbeid for vannskadesikring.
Juryen hadde denne begrunnelsen:
- Tor Brønn får prisen på grunn av sitt fremragende og alltid glødende engasjement i arbeidet med å etablere og utvikle rør-i-rør system i Norge, samt for sitt aktive arbeid med å informere om vannskadesikre bygemetoder og produkter i rørbransjen.

I 1990 startet Wirsbo Norge, nå Uponor AS, med å promotere vannskadesikre rør- i - rørsystemer på det norske markedet. I nært samarbeid med NRL reiste selskapets medarbeidere landet rundt for å informere og holde kurs for rørleggere, så det er følgelig en lang reise siden starten og frem til i dag.

- I dag er rør – i- rørsystemene videreutviklet hos oss og hos våre konkurrenter. Vi må blant annet sende inn systemene våre til Sintef for systemgodkjennelse. Det garanterer for kvalitet, mener Brønn.

Kom tilbake for fullt
Det at Sintef tester og prøver systemene gjør sitt til at eventuelle svakheter oppdages idligere og forbedringer gjøres før det skapes vannskader. Fremtiden vil bestå av enda mer prefabrikkering en i dag, men uansett er et viktig at kvalitetssikringen hos produsentene blir ivaretatt på en god måte.

Tor Brønn trakk seg som administrerende direktør i Uponor i 2005 på grunn av helseproblemer, men han kom altså tilbake for fullt og har nå mottatt Den Store Nordiske Vannskadeprisen.

Det var Sintef Byggforsk som sto som arrangør av vannskadeseminaret, som hadde et omfattende og bredt innholdt med mange kompetente foredragsholdere.