Helge Henriksen påpeker at YIT er et meget solid selskap med like kjerneverdier som Mercur VVS AS. YIT har sett fordelene med å inkorporere Mercur VVS AS i driften med videre satsing på prosjektmarkedet, hvor man i fellesskap skal finne gode tekniske løsninger og optimalisere driften av prosjekter.

- Hvorfor ble salget gjennomført?
- Salget er gjennomført på grunn av de markedsmessige endringene som skjer i disse tider. Endringene gjør det nødvendig for oss å se på konsolideringen som skjer i vår næring. Det er en utvikling som drar i en retning og det er at det blir færre, men stadig større aktører som vil ha fokus på totaltekniske løsninger. Markedet er i ferd med og endres og flere og flere utbyggere, byggherrer og kunder ønsker å opphandle slike tekniske totalpakker. Vår drift på prosjektmarkedet mer i en meget konkurranseutsatt situasjon med hardt pressede priser. Utviklingen krever større enheter og det har vi altså innsett, sier Henriksen.

Ved oppkjøpet vil Mercur VVS AS få anledning til å investere i mennesker og systemer som kan gjennomføres med den tyngde og fremdrift som er nødvendig i markedet.

Alle medarbeiderne i Mercur VVS AS blir med videre og driften vil gå som normalt. Helge Henriksen vil derimot bli fristilt etter en kort overgangsperiode.

Salgssummen er ikke kjent.