- Vi ser altfor mange feil på produkter som skyldes dårlig væskekvalitet. Dette medfører unødvendig avfall, reparasjoner og ineffektive anlegg med forkortet levetid, sier leverandørene i en felles pressemelding.
- Leverandørgruppen sitt mål er at kravet til væskekvalitet skal gi økt driftssikkerhet, færre reklamasjoner og mindre miljøbelastning. Leverandørene har blitt enige om at utvalgte parametere beskrevet i den nasjonale veilederen for vannbehandling skal være gjeldende i tilfelle det hevdes reklamasjon.
Initiativet markerer et betydelig skritt mot standardisering og kvalitetsforbedring innen vannbehandling i lukkede energianlegg. Gjennom tydelige og enhetlige krav er målet å sikre at anleggene opprettholder høy effektivitet og pålitelighet, noe som minimerer risikoen for driftsproblemer og uforutsette vedlikeholdskostnader.
Ved å redusere korrosjon og belegg på komponentene, forlenges deres levetid betydelig. Dette fører til færre utskiftninger og mindre avfall, noe som igjen har en positiv innvirkning på miljøet. Optimal væskekvalitet bidrar også til at anleggene kan operere mer energieffektivt, noe som reduserer både energibruk og CO2-utslipp.
- Å ha fokus på vannbehandling og god væskekvalitet er lønnsomt. Den nye nasjonale veilederen er et godt hjelpemiddel, og med oppdaterte krav fra leverandørene håper vi å se færre anlegg med driftsproblemer i årene som kommer, sier Maria Råken, prosjektleder og daglig leder i Kompa.
De oppdaterte retningslinjene for væskekvalitet vil over tid innlemmes individuelt i avtalene hos den enkelte bedrift.
Prosjektgruppen består av: Roth, Canes, IMI Hydronic, ABK Qviller, Armaturjonsson, Lyngson, Uponor, LK Systems og bransjeforeningen VVP.
Leverandører samarbeider for felles krav til væskekvalitet i lukkede energianlegg
Flere leverandører går sammen for å enes om krav til væskekvalitet i lukkede energianlegg. Målet er økt driftsikkerhet og lavere energibruk. En gruppe bestående av anerkjente leverandører av produkter for lukkede energianlegg går sammen for å løfte oppmerksomheten rundt væskekvalitet. Prosjektet tar utgangspunkt i den nye nasjonale veilederen for vannbehandling, og ledes av fageksperter innen vannbehandling i Kompa.
Fyller 40 år, men ser bare fremover