- Jeg har hatt et møte med Forbrukeradvokatene om dette og han bekrefter inntrykket. Det er noen sesongvariasjoner, men året sett under ett er preget av stabilitet, sier Vidar Wold til www.vvsforum.no

Vidar Wold har mange jern i ilden. Blant annet er hans firma involvert i skaderapportering ved kjøp og salg av eiendom. I den forbindelse samarbeider Wold med Forbrukeradvokatene og andre advokater.

- Det er jo ikke til å komme i fra at det kan oppstå skader eller feil på våtrom, men antall skader øker ikke, sier Wold.

Våtromsinteresse
Vidar Wold er utdannet rørleggermester og har drevet eget rørleggerfirma siden 1972, og Wold har hatt en særlig interesse for oppbygging av våtrom, etter at man i 1978 begynte å importere kermaiske fliser fra Italia.

-Mitt førleggerfirma, Kolbjørn Wold & Sønn AS fikk i 1988 tilbud fra VVS Utviklingssenter i Oslo om å delta i en gruppe med bedrifter for å utvikle et kvalitetssikringssystem for våtrom. I løpet av fem år la denne gruppa grunnlaget som senere (i 1994) ble Byggebransjens Våtromsnorm. Jeg tok da etter hvert instruktøreksamen i våtrom og ble innleid av kursarrangører for gjennomføring av våtromskurs. Forteller Wold.

Flere tusen
I 2003 fikk Vidar Wold forespørsel fra en av de store kjedene i rørbransjen om han kunne kvalitetssikre alle medlemsbedriftene. Etter to års betetenkningstid takket han ja og i 2005 startet han VW Consult AS sammen med sin samboer.

- Vi etablerte oss med kontor i Hamar og har siden avholdt våtromskurs rundt i hele Norge. Først som innleid instruktør og siden som egen kursarrangør.

Per dags dato har altså VW Consult AS uteksaminert flere tusen personer. Disse er fordelt på prosjekterende, utførende, entreprenører, bygningsingeniører og butikkansatte. I tillegg jobber altså Wold mye skaderapportering, samt at han avholder kurs i plan- og bygningsloven samt SAK 10 og Tek 10, der man har fokus på våtrom.

Ny våtromsmodul
I september i fjor lanserte VW Consult AS, i samarbeid med NRL) og Systemkonsult i Ålesund et tverrfaglig kalkulasjonsprogram for våtrom (våtromsmodulen). Modulen oppfyller de fleste av kravene i KS for uavhengige kontroll for våtrom, samt NS 3600, Boligsalgsrapport.

- Denne modulen er meget tidsbesparende og den er nå installert i en rekke bedrifter, inkludert flere av de store rørleggerbedriftene i landet. Dette kommer i tillegg til våtromskurs som er vårt satsingsområde, påpeker en engasjert og travel, Vidar Wold.