- Netthandelen har kommet for å bli, og salg av VVS-produkter gjennom Ikea, Megaflis eller byggvarehus er også noe vi må forholde oss til i fremtiden. Det som er synd, er at i tillegg til at prisene selvfølgelig presses, er at dette er med på å underbygge svart arbeid. Lettere tilgang til produktene hos disse aktørene bidrar til det. Men det er vi som har ekspertisen, og det må vi utnytte, sier Svalland.

- VVS installasjoner er såpass spesielt i forhold til forskrifter og krav, at det burde ikke være noe dissens om at dette skal installeres av godkjente VVS-bedrifter. Jeg tror også ROT-fradrag som man har i Sverige, er fornuftig for å kunne gjøre noe med problemet.

Må bruke de riktige virkemidlene
- Vi har ikke så mange henvendelser fra folk som har kjøpt produkter andre steder. Tror kanskje at man snakker problemet større en det egentlig er. Mulig problemet er større andre steder i landet. Bransjen må forholde seg til virkeligheten, og der er prissettingen av jobb og produkter viktig. Vi som VVS-installatører må være edrulige, og det er viktig med balanse hvor kunden oppfatter oss som den seriøse, og trygge aktøren.

Ønsker seg mer besluttsomhet
Dag Erik Svalland setter også fokus på helt andre problemstillinger som han mener er med på å hemme fremdriften i hans rørleggerforretning i Bergen. Han er ikke helt fornøyd med den kommunale saksbehandlingen av plan og bygge saker i Bergen kommune. Han mener det går for lang tid, og det skaper usikkerhet i forhold til oppstart av planlagte prosjekter. Det bidrar til at inntjeningen svinger mer en nødvendig i perioder.
- En av grunnene til at det svinger i perioder, er oppstart på prosjekter. Det er alltid en fare for at saksbehandlingen i kommunen ikke blir ferdig slik man lover. Behandling av omregulering - godkjennelser av bygg og prosjekter tar for lang tid. Det bidrar til å gjøre hverdagen litt mer usikker en den strengt tatt trenger å være, for en rørleggerbedrift som oss, sier Svalland.

Fornøyd med Comfort-kjeden
- Vi er veldig fornøyd med å være medlem i Comfort-kjeden. Jeg synes den nye ledelsen er innovative og er på ballen i forhold til å tenke nytt, og ikke minst er åpen for nye innspill. Jeg føler absolutt at vi er en del av et felleskap som vi får veldig mye ut av, sier sjefen for Comfort Bergen.