Sykehjemmet skal også være et demonstrasjonsbygg i det europeiske forskningsprosjektet "Nearly Zero Energy Neighborhoods", også kalt ZenN. 

Bygget på Økern skal bli et svært energieffektivt bygg som produserer strøm til eget forbruk ved hjelp av solenergi. Omsorgsbygg har nå ute en konkurranse om generalentreprise for prosjektet, og bygget skal være ferdig første kvartal 2014.

- På Økern sykehjem planlegger vi å kutte energibehovet med nær 70 prosent. I tillegg blir det Norges største og mest-produserende solenergibygg med en årlig produksjon på 93 000 kWh, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen.

Omsorgsbygg deltar i EU-prosjektet Nearly Zero Energy Neighborhoods, som er ledet fra Spania. Prosjektet skal se på de tekniske og økonomiske utfordringene ved renovering til miljøvennlige bygg. Også flere tunge norske forskningsmiljøer som SINTEF Byggforsk og NTNU er også med.

- Samarbeid med forskningen er viktig for oss for å sikre oppbygging av kompetanse internt i organisasjonen, samt at vi får tilgang til ypperste ekspertise innen bygg som finnes i Europa, forteller Johansen.