– En studie av markedets plenumsbokser, bestilt av den svenske eiendomsinvestoren Locum, oppfordret alle produsenter til å forbedre sine målinger og dokumentasjon, sier produktsjef Fredrik Engdahl Lindab Comfort i en pressemelding..
– Dette var vårt utgangspunkt for utviklingen av den nye MBB boksen (MBB = modular building block). Under prosessen la vi til funksjoner som gjør boksen eksepsjonelt sikker og nøyaktig, samtidig som den er fleksibel og enkel.

Modulsystemet gir ventilasjonsingeniører mulighet til å utforme et fleksibelt ventilasjonssystem med færre spjeld og lyddempere, uten å risikere noe med lyd og luftstrømsegenskaper. Det lineære, konisk formede spjeldet gir MBB boksen et stort dynamisk operativt arbeidsområde, over hele skalaen til både luftstrøm og trykk. Dette gjør den til markedets enkleste plenumsboks ved innregulering og er særdeles fleksibel for fremtidige endringer av anlegget, forteller Engdahl.

– For investorer gir dette modulsystemet en dobbelt fordel, fremhever Fredrik Engdahl: redusert investeringskostnad fordi alle tekniske krav som lyd, luftstrøm og innjustering er ivaretatt, samt at anlegget og innjusteringsprosessen er mindre kostnadskrevende.

Lindab opplyser at den nye teknologien kombinerer svært gode lydegenskaper med bedre strømnings- og trykkegenskaper. Testresultat¬er viser at MBB boksen leverer minst 25 % mer luft enn andre plenumskam¬mere. Boksens oppgis å eliminere risiko for over- eller underdimensjoner¬ing av systemkomponenter.