Denne uken samlet Rådgivende ingeniørers Forening (RIF) nesten 40 deltakere fra rådgiver-, entreprenør- og avfallsbransjen til tredagers kurset Miljøkartlegging av bygg og anlegg. Utdanningen regnes for å være Norges fremste innen fagfeltet.
Lovpålagt
Miljøkartlegging av bygninger ble lovpålagt ved innføring av avfallsforskriftens kapittel 15 den 1. januar 2008. Mange kommuner var ikke foreberedt på denne forskriften, men mange har nå blitt klar over de nye kravene, delvis pga. en rekke seminarer som SFT har arrangert, hvor kommunale saksbehandlere var hovedmålgruppe.
- Dette har økt behovet for kompetente miljøkartleggere, og det er forventet at behovet vil øke enda mer når alle landets kommuner begynner å kreve at miljøkartleggingsrapporter skal leveres, forteller kursleder og høgskolekandidat i naturressursfag, Erik Wærner. Wærner er en drivende kraft i å etablere miljøkartlegging som disiplin i Norge og det er han som har laget RIFs standard miljøkartleggingsrapport.
Populært
Rådgivende Ingeniørers Forening har i flere år arrangert et dagskurs i miljøkartlegging. I 2008 ble det arrangert en “pilot-kurs” hvor temaet ble utvidet til 2,5 dag.
- Erfaringene fra dette kurset har gjort at vi nå arrangerer et kurs over 3 dager. Dette er nødvendig for å få tilstrekkelig dybdekunnskap til å forstå omfanget av hva en miljøkartlegging skal/kan omfatte, forteller Wærner.
- Man blir ikke ferdig utlært miljøkartlegger av dette kurset, men man lærer at det er behov for mye praktisk erfaring for å bli en god kartlegger, sier Wærner.
Kilde:rif.no