I tråd med kommunens og fylkeskommunens miljøpolitikk ønsket man å fase ut olje- og elektrisk basert fyring, og legge om til mer klimavennlige løsninger.

Etter en åpen anbudskonkurranse ble det presentert flere interessante tilbud. Prosjektet til Norsk Bioenergi AS viste seg å være det mest konkurransedyktige når kriteriene pris, leveringssikkerhet, og ikke minst miljø ble lagt til grunn.

Energisentral
Norsk Bioenergi AS har etablert energisentral med tilhørende distribusjonsnett. Investeringen er ca 16 mill kr, og prosjektet får 2,6 mill kr i tilskudd fra Enova. Bioenergiselskapet selger gjennom avtalen miljøvennlig varme til skolene, idrettshallen og kunstgressbanen. Avtalen gjelder for 20 år. Anlegget er i prøvedrift, men åpnes offisielt 19. august bekrefter Jan Topstad i Norsk Bioenergi AS.


Olje- og energiminister Ola Borten Moe
Den offisiselle åpningen vil bli foretatt av olje- og energiminister Ola Borten Moe. Partifelle og ordfører i Steinkjer kommune, Bjørn Arild Gram, er glad for denne anledningen til å sette «miljø i fokus», og trekker spesielt fram at anlegget benytter deponigassen fra Tranamarka som brenselkilde i tillegg til flis.

Miljøvennlig
Miljøvennlige løsninger har vært en viktig forutsetning for Nord-Trøndelag fylkeskommune og Steinkjer kommune. Sammen med leveringssikkerhet var dette vektlagt i vurderingen av hvilke leverandører som skal benyttes. Flisen, som er hovedbrenselskilden i vårt anlegg, hentes fra lokale skogsområder i fylket, poengterer Jan Topstad.

I tillegg til å redusere CO2 utslippene med ca 1500 tonn pr år, tilsvarende som samlet utslipp for 350 eneboliger, gir løsningen også en økonomisk besparelse for kommunen og fylkeskommunen i forhold til dagens løsninger.