- Vi skal benytte testresultatene i egne tilsyn, forklarer seniorrådgiver i NVE Kirsti Hind Fagerlund overfor www.tu.no.

NVE vil kunne benytte testresultatene fra andre land til å utøve tilsyn overfor norske produsenter og importører dersom den nøyaktig samme modellen selges i Norge, sier Fagerlund.

NVE har for øvrig ikke plukket ut varmepumper for testing i år. Direktoratet skal imidlertid teste andre produkter, men man ønsker ikke å opplyse noe konkret om dette før produktene er hentet ut fra forhandlerne.

NVE innrømmer overfor www.tu.no at de ikke har oversikt over hvilke varmepumper som selges på det norske markedet. Energimerkene er for øvrig felles for hele EØS-området, slik at en A i Norge tilsvarer en A i Danmark.

Apropos Danmark: Den danske Energistyrelsen har testet en rekke varmepumper og halvparten av pumpene fikk strykkarakter. Alle varmepumpene som fikk styrk i testen er nå trukket fra det danske markedet.

Panasonics modell, som ble testet i Danmark, er den eneste pumpen som finnes i det norske markedet. Denne modellen besto testen, slik at det skaper ingen problemer.

GI DIN KOMMENTAR HER: