- Det er hyggelig å kunne vise til sunn drift, og vi har ingen annen formel en at vi prøver å gjøre ting riktig første gangen. Det sparer oss for mye ekstra arbeid, og ikke minst bidrar det til lønnsomhet og god økonomi i prosjektene, sier Ranheim.
- Men selvfølgelig er det slik hos oss også, at ved visse prosjekter er det en del feil som burde vært unngått, men vi forsøker alle å lære av det. 

Liker best totalprosjekter
Østlandske VVS satser mest på prosjektmarkedet, men har i løpet av de siste årene fått på plass en fin stab som kun jobber med serviceoppdrag.
- Vi liker best totalprosjekter der vi kan gjøre alt selv. Da finner vi de beste løsningene som vi kan gå god for. Samtidig er det en morsom utfordring når man går inn i prosjekter med et totalansvar, sier Ranheim.

Han etterlyser mer samhandling i prosjekter der ute, og mener det er mye å hente på tvers av fagene, og ikke minst mellom hovedentreprenører-byggherrer og underentreprenørene. Østlandske VVS har tidligere hatt lederansvar for de tekniske fagene opp mot entreprenører og byggherrer i prosjekter, noe Ranheim påpeker har vært både spennende og utviklende.

- Bedriften teller hele 4 rørleggermestere og en ingeniør sammen med jentene som er ett flott støtteapparat for oss i administrasjonen, sier nestoren i virksomheten.

Kunnskap er viktig
Ranheim påpeker at de etter mange års drift har opparbeidet seg god kompetanse på mange områder.
- Skal vi klare å gjøre en god jobb er vi helt avhengig av dyktige medarbeidere. Derfor er betydningen av å spre kunnskap internt i bedriften svært viktig. Det er selve nøkkelen til at vi kan utvikle oss, og gjøre hverandre gode. Vi har egne ingeniører, og tar prosjekteringen selv. I tillegg har vi høyt fokus på HMS og kvalitetssikring. Forebygging er viktig, sier den daglige lederen.
- De ansatte er kjempedyktige og utfyller hverandre på en god måte. De gjør en veldig god jobb som er med på å forme bedriften. Jeg vil påstå at vi er en fleksibel organisasjon som er bedre rustet til større oppdrag, mer enn noen gang. Så er jeg kanskje stressmomentet hvis jeg ser at noe skrubber i en lang verdikjede.

Familien sterkt representert
Østlandske VVS har økt bemanningen hvert år siden etableringen, og teller i dag 20 ansatte inkludert fem lærlinger. Det satses sterkt på å lære opp rørleggere internt. Bedriften må i perioder leie inn ekstra bemanning for å kunne kvalitetssikre gjennomføringen av ulike prosjekter. Men fremtiden ser lys for rørleggervirksomheten på Karihaugen.

I dag er yngste sønnen Anders allerede godt etablert i bedriften som prosjektleder. Sammen med driftsleder Thomas Albech holder disse tak i det meste av den daglige driften..
- Det spirer og gror i familien, og det er ytterligere to sønner som nettopp har startet opp etter videreutdanning. Så jeg har god oppbacking på hjemmefronten.

- Vi er godt rustet for fremtiden
Østlandske VVS omsetter for rundt 35- 40 millioner i året. Sjefen er ikke helt fornøyd med  omsetningen i 2014.
- Fjoråret hadde en del utfordringer. Jeg synes det lignet mye på 2010 . Det ble stang ut på en del store og interessante prosjekter. Men det har styrket oss, og vi har god ordrereserve for 2015. Vi flyttet også fra Lillestrøm til Karihaugen i fjor, dette trakk også litt ressurser fra sleve driften. Men det er viktig med gode fasiliteter rundt seg, sier Ranheim.

Startet opp i Oras
Helge Ranheim har jobbet i rørbransjen siden 1976. Han startet i lære hos rørlegger B.O.Forberg AS på Eidsvoll. Læretiden var han ferdig med i 1981, og begynte umiddelbart hos Oras AS i Oslo. Der var han rørlegger bas på større prosjekter i mange år, og ble etter hvert prosjektleder. Han var også med på å starte opp Oras på Gardermoen, hvor han jobbet som avdelingsleder. Ranheim satt også i ledergruppen i Oras de siste årene han var der. 
- Det var en god bedrift å jobbe i, med en fin gjeng. Der lærte jeg mye, og det har vært en verdifull ballast å ta med seg videre. Jeg jobbet 21 år i Oras, forteller Ranheim.

Østlandske VVS startet han først helt alene, men fikk etter hvert med seg Thomas Albech som rørlegger, og som i dag er driftsleder i bedriften.
- Thomas kom også inn på eiersiden ganske tidlig og har vært en viktig bærebjelke i bedriftens historie, sier Helge Ranheim avslutningsvis.