De første driftsårene konsentrerte firmaet seg hovedsakelig om å levere vifter til industri, tunneler, fjellanlegg og maritime installasjoner.

Etterhvert har Vifter og Miljø også utviklet spisskompetanse innenfor ventilasjon i forbindelse med brann og trykksetting av rømningsveier. I tillegg har man levert komplette løsninger for fjerning av røyk og gasser fra garasjeanlegg.

Firmaet er i dag en allsidig leverandør av komplette vifte og ventilasjonssystemer, inkludert CFD-analyse, CO-deteksjon, automatikk og røykkontroll.

Ledende i kvalitet
Da virksomheten startet opp, var hovedleverandør engelske Fläkt Woods Ltd, tidligere Woods Air Movement Ltd/Woods of Colchester Ltd.
- Vi hari fortsatt et godt samarbeid med Fläkt Woods Ltd., som har hatt en spennende utvikling, forteller grunnlegger og daglig leder Bjørn Steinar Lien.

Den engelske produsenten har vært leverandør av vifter til det norske markedet siden 1950 åra, og anses som en av verdens beste på sitt område når det gjelder utvikling, teknikk og kvalitet.

- De samme høye kravene til kvalitet og seriøsitet har vært grunnleggende for alle nye leverandører vi har gjort langsiktige avtaler med i løpet av årene, forteller Lien.

Saken fortsetter under bildet:

Salgssjef Andreas Solrud, prosjektsjef Steffen Bjerkvoll og daglig leder Bjørn Steinar Lien. 

Norsk ingeniørkompetanse
Selv om firmaet har utviklet brannventilasjon til et spesialområde, leveres fortsatt et bredt utvalg vifter til andre viktige formål.

- Vårt produkttilbud består av markedets bredeste utvalg av alle typer standardvifter og spesialvifter til bolig, bygg, industri, anlegg, tunnel og marine/offshore, forteller Lien.

Vifter & Miljø AS er i dag fortsatt et heleid norsk firma.

- Alle ansatte har eierskap i virksomheten, dette er nedfelt i vår strategi. Vår målsetting er å oppnå kundens fulle tillit og ta ansvar. Vi prioriterer naturligvis topp produkter, sørger for å holde høy faglig kompetanse, og det legges vekt på tilgjengelighet og support, sier Lien.

Alle medarbeidere er ingeniører, med lang erfaring og spesialkompetanse på alle områder innenfor ventilasjon og luftbehandling.

Hele landet
Vifter & Miljø er i dag landsdekkende, og har gjennom 20 år  levert tusenvis av små og store vifter til ulike typer prosjekter, fra Lindesnes til Nord-kapp.

- Vår ambisjon er at Vifter & Miljø skal bygge videre på den solide erfaringen vi har opparbeidet i markedet. Ved å møte våre kunders utfordringer skal vi jobbe for å være en foretrukket rådgivende utstyrsleverandør innenfor de nevnte områder, der våre ingeniører yter teknisk og faglig hjelp på et høyt nivå, sier Lien.

Hovedkontoret ligger på Karihaugen i Oslo, nært til både Sentrum og Gardemoen, med lett tilgang og gode parkeringsforhold.

- Vi deltar på VVS-dagene 19.-21. oktober 2016, og ønsker hjertelig velkommen til Stand D05-12, sier Bjør Lien til VVSForum.

Vifter & Miljø er aktive i Klimaleverandørene, en gruppe på 6 leverandører av forskjellig ventilasjonsutstyr.

Utvalgte referanser:
Brannventilasjon:
Astrup Fearnley Museet, Håkonsvern Bergen, Akerselva Atrium, Sandnes Brannstasjon, Statoil Harstad, 12 stk. T-Banestasjoner i Oslo Trykksetting av rømningsveier: Operaen i Oslo, Oslo S, Regjeringskvartalet
Brannventilasjon og trykksetting av rømningsveier:
Clarion Conference, Aker Brygge og Tjuvholmen, Barcode, Oslo Havnelager Brannventilasjon og impulsventilasjon: Sirkus Shopping i Trondheim Impulventilasjon: Åsane Senter
Brannventilasjon og tunnelvifter:
Nationaltheateret Stasjon Tunnelventilatorer: Oslofjordtunnelen(68 stk), Operatunnelen(67stk)  Se mer på www.vifter.no