Han fremhever selskapets profil GreenTech som reflekterer en enkel og klar filosofi som er grunnstammen i selskapets måte å tenke på.

- Hvert nytt produkt som vi utvikler må være bedre enn det forrige både av hensyn til økonomi og miljø, sier Gorm Benno, daglig leder i ebmpapst as, til VVSforum.no.

- Det er ikke alltid en enkel oppgave å etterleve denne filosofien når man har mer enn 14.500 produkter i sortimentet, påpeker han.

Han forteller at kollegaer rundt i verden har vært bevisst miljøtanker i årtiender, lenge før ”økologi” ble et moteord. År etter år har kunnskap, besluttsomhet og oppfinnsomhet skritt for skritt forbedret og finslipt standarden på produkter mot kraftigere og effektivere motorer og vifter som kan møte dagens kapasitets og miljøkrav.

- Reisen er ikke slutt enda. Vi fortsetter ustanselig vår utvikling for å møte fremtidens krav, fastslår Benno.

- Utholdenhet er normalt for oss når vi utvikler nye produkter og teknologier. Allerede på konseptstadiet forsøker vi å optimere materialer og prosesser for å oppnå minimal miljøpåvirkning, maksimal mulighet til materialgjenvinning, samt høyest mulig energibalanse, sier han.

Energibesparing er målet når selskapet arbeider med å forbedre motorteknologi, elektronikk og luftmengdeegenskaper.

- Våre S-Force, som har særdeles høy ytelse i kompaktvifteserien, overskygger våre konkurrenter i forhold til effekt, luftmengde og dermed høy virkningsgrad, hevder Benno. Og legger til at dette hadde ikke vært mulig uten perfekt samspill mellom motorteknologi, luftmengdemekanikk og intelligent elektronikk.

- Våre høyeffektive vifter av typen HyBlade er også basert på ett forskningsgjennombrudd. Vi tok fram en hybridkonstruksjon for å oppnå stabiliteten hos høystyrket aluminium kombinert med den lave vekten og formbarheten hos plast.

Gorm Benno er overbevist om at GreenTech står for rasjonell økonomi og maksimal energieffektivitet i produksjonsprosessen.

- Siden 1960 tallet har vi hatt egne busslinjer til fabrikken for transport av ansatte som bor et stykke fra arbeidsplassen innen distriktet Hohehole, forteller han.

- Foruten at det er bekvemmelig for våre ansatte så spares store mengder miljøpåvirkende brennstoff hver eneste dag. Våre firmabiler kjøpes ikke basert på motoreffekt eller økonomi, men hovedformålet er minimal CO2 utslipp til naturen. Dette er tanker som gjelder for hele ebm-papst gruppen.

- Vi er klar over at våre fabrikker er den største utfordringen i vår målsetting for minimal miljøutslipp. Vi benytter intelligente energiløsninger og har også integrert den seneste bygningsteknikken. Et imponerende anlegg er vårt siste produksjonsbygg, Hollenbach fabrikken, som sto ferdig 2007, og som ble designet for maksimal energieffektivitet allerede på planleggingsstadiet.

Gorm Benno mener at de viktigste fordelene med hensyn på energisparing i dette ”high-tech” bygget er egenprodusert elektrisitet via solceller i tillegg til et avansert ventilasjons- og kjølesystem som gjenvinner største delen av overskuddsvarmen fra dette 13.000 m2 store lokalet.

- Hver gang som vårt løfte om miljøtenkende for våre produkter blir verdsatt og publisert så får vi tilbakemeldinger at vi er på rett spor. Bevislig så er effektiviteten på våre Green Tech produkter målbare. Et eksempel er de strenge grensene som EU har fastslått for el-drevne produkter. Disse grenseverdiene er planert å bli innført i 2015 men våre EC vifter ligger allerede i dag betydelig under, sier han.

- Vi er stolte over att vårt komplette produktsortiment klarer granskningen fra en lang rekke med miljøeksperter, sier Benno og viser til at ebmpapst har fått en rekke utmerkelser. Blant annet  Miljøpris og Miljø-teknologipris fra regionen Baden-Würtenberg, Energi-Effektivitetspris fra German Energy Agency, Kjølelindustri-prisen, iF metall-material-prisen og Elektra Innovations-prisen