Omsetningen nådde 22 millioner kroner som er hyggelig vekst etter at driften er optimalisert. I mange år etter hver andre lå omsetningen på 17 millioner kroner.

30 prosent
Tempe VVS Senter har blant annet satset på hjemmesiden. En enkel ide er videreført med solid suksess så langt.
-  Folk handler på nett mer enn tidligere og den trenden så vi tidlig, så vi gjorde våre grep. Det har vist seg at vi gjorde mye riktig. I år tror vi at nettomsetningen vil utgjøre 30 prosent av totalomsetningen, forteller daglig leder og eier, Svein Asbjørnsen til www.vvsforum.no

Tempe VVS Senter opplever stor pågang med bestillinger og henvendelser om kjøp av VVS-produkter som ligger på hjemmesiden www.tempevvs.no.  Mye av dette er Svein Asbjørnsen og hans ansatte rimelig sikre på at de ikke ville ha fått om ikke produktene hadde vært synliggjort på hjemmesiden.

- Mange vil fortsatt se og ta på varene de skal ha, derfor satser vi på butikkdriften også. Det er kombinasjonen som gir resultatene. En riktig sammensatt butikk er noe av hemmeligheten, for vi har ikke investert store midler, understreker Asbjørnsen.

Riktig pris
Tempe VVS Senter har bygd opp sin hjemmeside via Google, www.finn.no og ikke minst egen merkevarebygging. Tempe VVS Senter har tatt steget mot sin egen nettshoppingside, men med lokal forankring, hvor folk kan finne riktig vareutvalg, få de beste prisene og orientere seg om prisnivået.

- Det er i dag sjeldent at man selger noe til veiledende pris, men vi finner lett de riktige varene til riktig pris for å trekke publikum inn i butikken. Når vi først får dem inn til oss, så har vi rimelig godt tilslag for å få til det ønskede salget og vi tjener de pengene vi skal og må ha, sier Lars Erik Røe Magnussen Tempe VVS.

Daglig leder og eier, Svein Asbjørnsen ønsker å berømme NRA-kjeden for sitt vareutvalg og mulighetene som finnes i det.

A-leverandørliste
- Vi begynte i 2009 å kutte ned på antall leverandører og lage vår egen A-leverandørliste. Dette arbeidet ser vi verdien av i dag. I NRA-kjeden sitt utvalg kan vi fritt bestemme hvem vi vil satse på og vi slipper å bli påtvunget det vi ikke ønsker å selge. Derfor har vi mulighet til å gjøre oss unike i vårt eget lokale marked. Det handler i bunn og grunn om å spesialisere seg innen vårt varesegment, sier Asbjørnsen.

Tempe VVS Senter fortsetter sin offensiv i 2014. Planene er klare og ønsket om å skille seg ut fra andre aktører i markedet står fast. Svein Asbjørnsen ønsker ikke å avsløre alt som skal skje, men han letter litt på sløret og forteller til www.vvsforum.no:
Optimister

- Vi skal åpne en ny hytteavdeling på 130 kvadratmeter. For ett års tids siden innledet vi et samarbeid med Hedda Hytter og nå utvikles dette videre. Gjennom samarbeidet blir vi kjent med Heddas kunder og derigjennom gjør vi gode salg.
 
- Så dere er optimister til tross for at mange spår at VVS-bransjen får nye og store utfordringer?
- Vi er optimister og kjører videre på vårt eget konsept med en nødvendig markedstilpasning. I samarbeid med våre gode leverandører skal våre dyktige ansatte, som står på til alle døgnets tider, inspirere kundene til å handle hos akkurat oss, sier Svein Asbjørnsen.