Norske forbrukere har etter hvert blitt ganske glade i designprodukter til badet. Det handler for mange om form og fasong på produktene, men det dreier seg også vel så mye om kvalitet for kjøperne.

- Nordmenn har blitt mer bevisst på at kvalitet lønner seg. Ved at man bruker noe mer penger på kvalitet under selve byggefasen, fører til a man sparer i lengden. Kvalitetsprodukter holder lenger, så kjøp og kast-mentaliteten er under forandring. Det investeres i kvalitet og design på grunn av egen økonomi og for å spare miljøet, sier Dornbracht-sjefen for det nordiske markedet, Tor Tegnander til www.vvsforum.no.

Nordmenn ingen designsinker
I følge Tor Tegnander, så er det en myte at nordmenn er trege til å ta opp trender fra utlandet. Dornbracht opplever at norske forbrukere raskt responderer på nye produkter.

- Noen ganger er nordmenn faktisk kjappere til å kjøpe nye designprodukter enn mange andre ute i Europa, påpeker Tegnander.

Dornbracht har siden etableringen i Norge jobbet intensivt inn mot arkitekter og forhandlere. Det er måten det forholdsvis nye designmerke har blitt kjent både i fagmiljøene og ute i forbrukermarkedet. I tillegg har Dornbracht brukte mye ressurser på å finne sin plass hos grossistene.

- Vi har nå fått våre produkter godkjent av SINTEF og det vil gjøre jobben enklere for alle involverte. For rørleggerne har vi kommet med en innbygningsboks for våre innbygde produkter. Vi kaller det Drybox og produktet er også godkjent av SINTEF. Dette vil gjøre rørleggernes arbeid enklere, raskere og sikrere.

Større rørleggerfokus
-Vil dere komme til å øke fokuset inn mot rørleggerne ytterligere?
- Etter hvert har mange rørleggere kommet bort i våre produkter, men tiden er inne for å rette et enda større

fokus inn mot de som utfører arbeidet ute hos sluttbrukerne. Vi har ikke helt konkrete planer for vi skal angripe utfordringen, men det er bare for rørleggere som er interessert i lære mer om våre produkter til å ta kontakt. V i er ute etter servicepartnere, fastslår Dornbracht-sjefen, Tor Tegnander.

Konkurrerer på pris
Dornbracht går for å være et produkt som ligger i det øverste prissjiktet, men samtidig ønsker Louise Werner å balansere denne fremstillingen noe. Dornbracht er ikke dyrere enn andre såkalte Premium-merker.
- VI har mange produkter som fint konkurrerer med mange andre leverandører av blandebatterier. Selv om produktene er produsert i Tyskland og at produktene er i messing, så matcher vi prisene. Vi har litt kommunikasjonsarbeid rundt akkurat dette med våre priser og produkter. Det er også god grunn til å minne rørleggerne om at 20 prosent fortjeneste på 4 000 kroner er en større fortjeneste enn 20 prosent på 1. 000 kroner, sier Tegnander.

Nye løsninger
Apropos nyheter i markedet:
Alape kommer nå med vasker av glasert stål og med det tar tyskerne et oppgjør med de firkantede vaskene på våre bad. Nå slippes fantasien løs for alvor og formene på vaskeløsningene blir følgelig deretter.

Kanskje det er på tide å prøve en rund vaskeservant eller et trekantet hjørnemøbel med innebygget vask? I motsetning til den tradisjonelle vasken i porselen benytter altså Alpe glasert stål. Dette materialet er tynnere og mer robust enn porselen. Samtidig er dette materialet mer fleksibelt, slik at det kan produseres virkelig spenstige produkter.

- En ytterligere positiv egenskap med den glansfylte overflaten, er at den er enkel å rengjøre og har en støvavisende overflate, sier Tegnander hos Dornbracht Nordic.