Dette skal ifølge rapporten være det beste andrekvartalet siden Boligprodusentene begynte sine målinger i 1999.

Ordrereserven er 4,8 prosent høyere i forhold til samme tid ifjor. Sammenliknet med første kvartal i år er den opp 5,8 prosent.

Ordrereserven er den beste indikatoren for hva man kan forvente av boligbygging de neste 12-18 månedene.

- Det er en god utvikling i boligmarkedet, bortsett fra i Oslofjord-regionen der man ligger langt under behovet som Statistisk Sentralbyrå har påvist i sine prognoser for befolkningsutviklingen i området sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes forening til nyhetssiden på foreningens nettsted.

Jæger oppfordrer derfor boligbyggere i regionen om å drøfte den alvorlige situasjonen med de respektive kommuner. Sammen må vi få fart på boligbyggingen!

- Som vi har registrert gjennom de siste målingene, er det den kraftige veksten i leilighetsmarkedet en vesentlig forklaring til det positive markedsbildet, men det er verdt å merke seg at eneboligmarkedet tar et markant steg fremover både knyttet til salg og igangsetting, sier han til ABC Nyheter.

Rapporten viser at i andre kvartal ble det også solgt nesten like mange eneboliger og leiligheter.

Igangsettingen av eneboliger utgjorde 36 prosent i andre kvartal mot 26 prosent i første kvartal.

- Hvis aktiviteten vi ser i markedet fortsetter med uforminsket styrke, vil det bli igangsatt i nærheten av 30.000 enheter i 2011, sier administrerende direktør Bjørn M. Birkeland i Prognosesenteret til ABC Nyheter. Det er Prognosesentret som har utarbeidet kvartalsrapporten.

Den årlige boligbyggingen burde ligge på rundt 35.000 boliger årlig de neste ti årene, ifølge Boligprodusentene.

Jæger har tidligere påpekt at igangsettingen av boliger i 2. kvartal 2011 var 23 prosent høyere enn samme kvartal i fjor. Det er en svak nedgang fra 1. kvartal 2011, men aktiviteten har de siste 3 kvartalene holdt seg på et gjennomgående høyt og stabilt nivå. Akkumulert i årets 6 første måneder er det påbegynt 34 prosent flere boliger enn i samme periode i fjor.

Har du Tips til VVS-Forum?

GI DIN KOMMENTAR HER: