Norge var et av de landene der JRG hadde stor suksess tidlig med rørsystemet Sanipex. Vi er et kjøpesterkt marked som etterspør høy kvalitet, og Armaturjonsson AS i Oslo var en effektiv markedsfører. Men også tyskere vet å verdsette kvalitet, og det har gjort Tyskland til JRGs største suksess. Et marked som bidrar til denne suksessen, er luksushoteller som vil ha et vannskadesikkert anlegg med høy sikkerhet mot legionellainfeksjon.

Et av luksushotellene har fått sitt navn udødeliggjort av popgruppen The Eagles: Hotel California. Da dette luksushotellet på Kurfürstendam bygget nytt anneks i 2008, ble det konsekvent brukt JRG-produkter: 3 700 meter Sanipex MT rør i dimensjoner fra 16 til 63 mm, 320 LegioStop-ventiler DN 15 til 50, 80 JRGUMAT termiske blandeventiler, 19 LegioTherm 2T sirkulasjonsstyringerog fire LegioTherm master styringsenheter.

– Det er mange måter å drepe Legionella på, sier eksportsjef Ciro Nigro i Georg Fischer JRG AG. - I JRGs systemer gjør vi det med hettvannssirkulasjon, såkalt termisk desinfeksjon. Det er en viktig funksjon, men enda viktigere er å forebygge ved å velge produkter som gjør at Legionella ikke trives. – Det skjer best med kontinuerlig sirkulasjon, fremhever Nigro, – hovedpoenget er å unngå biofilm. I så måte er JRG-systemet unikt, for det er det eneste som har fullstendig fri flyt, og Legiostop ventilene har ingen lommer hvor vann kan stagnere.

Systemet med fullstendig fritt løp i rør og ventiler kaller JRG ”full flow”. Det reduserer ikke bare faren for belegg i rørene, men gir også mindre støy. Fri flyt øker systemets levetid fordi det ikke er noen innsnevringer, det gir ingen turbulens som skaper trykkfall, og alt i alt bidrar dette til å redusere energibehovet. Mens JRG Sanipex MT har 100 prosent areal gjennom rør og kupling, innsnevres systemet hos enkelte konkurrenter helt ned til 38% på grunn av kuplingsteknikken.

De spesielle egenskapene ved JRG gjør at det kan brukes mindre rørdimensjon. Det betyr lavere anskaffelsespris, lavere vekt og lavere driftsutgifter på grunn av lavere energibehov. Takket være dette har JRG vunnet mange store prosjekter i Tyskland.

– JRG sandstøper alle sine ventiler i eget bronsestøperi i Sveits, fremhever Ciro Nigro. – De aller fleste andre benytter maskinerte produkter, som er økt kostnad, og de er av messing, ikke bronse, som er sterkere og mer resistent mot korrosjon. Vi produserer også våre egne kuplingsverktøy, hvilket er en investering og en forsikring. Vårt verktøy gir alltid likt tiltrekkingsmoment på kuplinger slik at spenningskorrosjon unngås.

– Dette er også et gjenbrukbart system, opplyser administrerende direktør Kjell Bernt Kalland i Armaturjonsson AS. Med våre datasleider, som er et slags spesiallaget skyvelær, kan du unngå kapp nesten 100 prosent. Det er også et viktig miljøargument. Det samme er det når vi kan levere 12 mm rør der andre må ha 15/16 mm, og for MT-rørene legger vi 16 mm i stedet for 20 mm.

Vi kompromisser ikke på produkt- og systemkvalitet. Og totalt sett, for investering og drift, er dette et meget prisgunstig system, sier Kjell Bernt Kalland.