I tillegg til å være student med full jobb, en familie med to barn og ta seg av, var han også tillistvalgt for sine medstudenter ved KEM-studiet.
Stokkan som er utdannet elektriker jobber til daglig som servicetekniker ved Bravida i Fredrikstad. Han ønsker å bygge videre på det han har lært de siste årene i sin nåværende jobb, og få brukt sin kompetanse i hverdagen.
Fikk betalt for yrkesbakgrunnen
Stokkan mener at hans bakgrunn som elektriker har vært en klar fordel med tanke på KEM-studiet.
- Måten studiet er bygget opp på gir etter min mening en helt riktig kompetanse som VVS-bransjen etterspør. Vår yrkeserfaring gjør at studiet hele tiden utvikler seg, samt at vi gjennom gode veiledere og foredragsholdere får tilført veldig mye kunnskap innen mange områder. Tverrfagligheten innenfor elektro, vvs og energi er unik, og gir oss faglig tyngde som vi kan utvikle videre i samarbeid med kollegaer og arbeidsgiver, påpeker Stokkan.
- En annen ting er lovverket man skal forholde seg til. Det er viktig å følge med på myndighetskravene til enhver tid, og det har vi også fått en mye bredere forståelse for nå, gjennom studiet.
Gir økt forståelse
Stokkan mener at grensesnittproblematikken er større ute i felten en det man tror.
- Det er lett for å bli slik at man skyver ansvaret over på andre fagområder, og tenker at det er rørleggerens ansvar, eller kjøle- eller elektromontøren sitt ansvarsområde. Derfor mener jeg at KEM-studiet er med på å bryte ned barrierene mellom de ulike fagene. VVS faget er et svært avansert, og samkjørt fagkunnskap minsker spriket mellom de ulike fagområdene, sier serviceteknikeren.
Pendlet hver uke
Mens studiet pågikk i de tre og halvt årene frem til og med januar i år, har Stokkan pendlet mellom Fredrikstad og Oslo hver tirsdag, og annenhver helg i skolehalvåret. Det har naturligvis godt utover familielivet.
- Fritid har det vært dårlig med, og all ære til min kone som har holdt ut med dette så lenge. Det hadde ikke godt uten full forståelse hjemme. Med to barn som krever sitt har hun virkelig bidratt til min utdannelse, så hun må jeg bare takke stort. Men det er jo forhåpentligvis noe vi sammen kan få utteling på etter hvert, sier fagskoleingeniøren.
Mye positivt å ta med seg
Tross tre og halvt år med mye slit angrer Stokkan selvfølgelig ikke på den lange reisen.
- Jeg har lært utrolig mye i løpet av disse årene, ikke minst om meg selv. Jeg har blitt kjent med mange hyggelig og dyktige kollegaer fra hele Østlandet. En ting man var veldig opptatt av på fagskolen og som vi studenter stadig ble minnet på, var å være dynamiske. Man skal være på hugget, men ikke minst være ydmyke i forhold til de vi møter ute felten. Mange dyktige folk som kan masse mer en oss, avslutter den ferske fagskoleingeniøren ovenfor VVSforum.
Her ser vi en blid og tilfreds Thomas Rossver Stokkan rett etter utdelingen av vitnemålet i februar.
- Systemforståelsen for hele VVS-faget har økt
Thomas Rossver Stokkan fikk i februar sitt vitnemål som fagskoleingeniør KEM ved Fagskolen i Oslo. - Studiet har gitt meg utfyllende kompetanse og en helhetlig forståelse av hvor omfattende alle fagene som VVS, miljø, og elektro egentlig er, sier den ferske fagskoleingeniøren fra Fredrikstad.
Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover