BIM-data for topp 100-produkt kan nå lastes ned via selskapets hjemmeside, skriver selskapet i en pressemelding.

Fremtiden hører med til Bygningsinformasjonsmodellering (BIM), en metode for å generere og skape et nettverk av data som har revolusjonert den globale byggebransjen. BIM tilbyr et nyere, raskere og bedre alternativ for software-basert planlegging, utførelse og håndtering av konstruksjonsprosjekter.
- Som en ledende produsent av sanitærinventar er GROHE forpliktet til å være i forkant rundt endringer innen byggesektoren. Som en del av denne satsingen vil vi nå tilby BIM-data for 100 av GROHEs høykvalitetssanitærprodukter ovenfor planleggere og arkitekter. Det kommer også en "on-demand"-tjeneste til arkitekter som krever en modell for et produkt utenfor topp 100-seleksjonen, skriver Grohe videre i pressemeldingen.

Alltid i nettverk, alltid oppdatert
BIM-prosessen fanger og kombinerer all relevant bygningsdata gjennom en digital representasjon, visualisert i form av en bygningsmodell. Enhver endring i modellen trigger en automatisk oppdatering av alle relevante lister og filer. Samtlige av prosjektets bidragsytere har tilgang til en felles, og kontinuerlig synkronisert, database.

- Arkitekter, planleggere, ingeniører og entreprenører kan ha et omfattende bruk av BIM-data når det kommer til beskrivelse av produkter. Ved å skrive inn et produkts BIM-data i sitt prosjekt, kan de umiddelbart se virkningen i henhold til ledig plass, stil og dekor, tekniske krav og kostnader, skriver Grohe.

Det er derfor GROHE har valgt å omfavne BIM, og slik fremheve sin sterke tilhørighet ovenfor byggebransjen, og sin rolle som en innovasjonsdriver i sanitærindustrien

Verdifull produktinformasjon, konkurransefortrinn
- Grohe drar også nytte av den nye teknologien. Tilgjengelig BIM-data kan være en kritisk faktor når det kommer til å vinne en leveringskontrakt for et prosjekt. Å være involvert i et prosjekt på et tidlig tidspunkt gir bedriften et konkurransefortrinn. BIM gjør det også mulig for produsenten å kontinuerlig kunne tilføre verdifull produktinformasjon samt holde den oppdatert på en løpende basis . Prosjektets bidragsytere kan oppsøke BIM-data gjennom en rekke ulike internettportaler. Vi lanserer våre egne BIM-kompatible data i Autodesk Revit-format gjennom selskapets hjemmeside så vel som på www.bimstore.co.uk, skriver selskapet til slutt i sin pressemelding.