Tapwell Norge kan i år feire 10 års jubileum. Det skjer med stor fart og masse vind i seilene. Armaturleverandøren med design kraner fra Italia har tatt et solid grep om det norske markedet.

- Vi har hatt en svært positiv utvikling de siste fem årene, og vi har stor tro på at veksten vil fortsette enda noen år før det flater mer ut. En viktig faktor for at vi har lykkes såpass bra på det norske markedet de senere årene, er vårt produktspekter og ikke minst vår service. Prisene våre passer inn i de fleste segmenter, og designen på våre produkter vet vi er bra, sier administrerende direktør Niels Sydtveit i Tapwell AS.

Satser stort på prosjektmarkedet
Tapwell har fortsatt mye ugjort i følge Sydtveit. Selskapet skal i 2013 vokse kraftig innenfor prosjektmarkedet. Den italienske produsenten har i samarbeid med de nordiske Tapwell kontorene utarbeidet en egen serie man har store forventninger til.
- Vi ønsker å styrke oss inn mot prosjektmarkedet. Vi har utviklet en helt ny serie som vi har stor tro på inn mot det segmentet. Både design og energisparing er viktige elementer sammen med pris. Det skal se eksklusivt og bra ut, selv om dette er volumvarer. Så dette markedet er utvilsomt et satsningsområde for oss fremover., sier Sydtveit.

 

Markedssjef i Tapwell, Leif-Erik Haaland legger til at de også kan lage egne serier på bestilling. - Vi har en svært tett dialog med våre fabrikker i Italia, og det betyr at vi får mange av våre ønsker og innspill med i utviklingen av nye produkter for det nordiske markedet. Det å kunne skreddersy produkter for blant annet hoteller, er et marked vi skal vokse i

Innbygging vokser
I tillegg til prosjektmarkedet ser Tapwell Norge et klart oppsving i innbygningsløsninger for armaturer. 
- Selv om det har vært en del fokus på usikkerheten rundt innbygningsløsninger i vegg, merker vi et stort oppsving. Vi leverer sikre løsninger for innbygde kraner og armaturer, både for dusjer, servanter og kjøkken. Vår boks i veggen er som et lite teknisk rom, hvor alle kuplingene er i selve skapet og for ytterligere å forsterke sikkerheten er det et dreningsrør ut og ned i bunn og ut til sluk, forteller Haaland.

Selektiv leverandør
- Vi merker ikke noe prispress. Produktene distribueres til rørleggere og til de kjedene vi har avtale med.. Vi har ingen mellomledd det være seg grossister eller nettbutikker. Det tror jeg våre kunder setter pris på, og er et bevist valg vi har tatt. Vi ønsker å være selektive, og selv ha kontroll på hvor våre produkter kanaliseres, påpeker sjefen for Tapwell i Norge.

- Vår distribusjon funker meget bra. Bestillinger som kommer inn før kl. 12.00, skal ut samme dag, så sant ikke noe spesielt inntreffer. I Oslo området klarer vi å levere på dagen, hvis det er behov for det.

Dyktige medarbeidere
Tapwell vil i 2013 ha totalt 10 ansatte på lønningslisten.
- Vi er en trimmet og slagkraftig organisasjon som alle gjør en utmerket jobb, ellers hadde vi aldri vært der vi er i dag. Vi har selgere som dekker hele Østlandet, samt opp til Trondheim. Vårt mål er å bli bedre i Nord, og vi har planer om å ta tak i det markedet relativt kjapt, forteller Sydtveit.

Tapwell AS er Gaselle bedrift for femte året på rad, og det ser ikke ut til at det stopper der.