Det var ordfører Hedda Foss Five som sagde over røret som markerte den høytidelige åpningen av prøvestasjonen til NRLs Opplæringskontor i Telemark. I tillegg til ordføreren stilte representanter fra Fagopplæringsetaten, NHO, NRL sentralt, representanter fra andre opplæringskontorer, faglærere, prøvenemnder og mange NRL-bedrifter og leverandører. 

Etter ordførerens inntreden var det en stolt leder av NRLs Opplæringskontor i Telemark, Roar Aasen, som kunne ønske velkommen og som fullroste initiativtakeren, til prøvestasjonen, Karl Erik Skogø. Uten hans innsats hadde verken opplæringskontoret eller prøvestasjonen vært en realitet, påpekte Aasen, hvor på Karl Erik Skogø fremhevet det gode samarbeidet mellom NRL, de lokale myndigheter og NHO. Det må ligge et konstruktivt samarbeid bak gode resultater var hans klare budskap.

Saken fortsetter undser bildet:

Daglig leder Roar Aasen ønsker velkommen.

Prøvestasjonen i Skien har plass til fire kandidater om gangen, og er bygget over to etasjer. Her er det er mange muligheter for varierte og krevende oppgaver. Blant annet er veggene bygget for skjulte rørirør-installasjoner etter vannskadesikre prinsipper. Men det er også mulighet for åpne installasjoner både for varme- og sanitæranlegget.

- Den nye prøvestasjonen er et viktig ledd i kvalitetssikring av rørleggerutdanningen og muliggjør gode og like prøveforhold for kandidatene. Dessuten er den en viktig brikke i markedsføring av faget og rekruttering av nye lærlinger. Nå gjelder det å bruke stasjonen som en spydspiss i den lokale profileringen av rørleggerfaget, fremhevet NRL.

Under åpningen var også to de rørleggersvennene Ole Martin Lauritzen, Helgesen Rør AS og Daniel Olsen fra VVS Grenland AS tilstede for å avlegge svenneprøven. Begge bestod prøven.

Fra NRL sentralt var Ole Larmerud og Ingebjørg Martinsen tilstede. De overrakte bilder og NRL veggklokke til den nye prøvestasjonen.

Kilde:nrl.no