Thore Sydtangen er administrerende direktør i CTC Ferrofil AS og oppfinner av av Heat Injection-systemet. Siden da er denne beredertypen blitt ”heitere og heitere”

– Beredere med Heat Injection er blitt en storselger, forteller Thore Sydtangen.

– Med denne teknologien blir vann til en dusj varmet opp på en brøkdel av den tiden det tar men en konvensjonell
bereder. Det betyr at alle i familien kan dusje så mye de vil. Skulle berederen likevel bli tom, går det bare én time før den igjen har nok vann til en dusj. De fleste beredere med konvensjonell teknologi bruker syv timer for å varme opp vannet til 70 ÌŠC.

Maksimalperioden for en familie er de tre timene fra seks til ni om morgenen. Med en gang du starter tapping, begynner produksjonen, som er 26 liter i timen. Det gir 78 liter på tre timer.
For rørleggeren ligger fordelen i at det kommer varmt vann etter få minutter, slik at han får bekreftet om alt er i orden. I 2010 lanserte vi versjon 2 av Heat Injection, og tilbakemeldingene fra rørlegger er meget gode m.h.t. installasjon og driftssikkerhet.

I forbindelse med varm-i-toppen-kampanjen sendt vi ut 1400 stk informasjonsbrosjyrer – og fikk 40 % svar. Ingen andre har et slikt produkt, det er uuttømmelig som en islandsk geysir.

– Dette er en særdeles miljøvennlig teknologi, fremhever Sydtangen.

– På grunn av produksjonsmetoden kan berederen lages mindre, du får faktisk en kapasitet som tilsvarer en 180 liters bereder i kjøkkenbenken. Miljøgevinsten i dette ligger i at det trengs mindre råvarer, det er mindre energitap, og byggevolumet reduseres.

Heat Injection er viktig, men CTC Ferrofil er også store på andre produkter enn beredere, og begynner nå å få betalt for sin langsiktige satsning på solvarme. Vi har hatt en veldig fin utvikling på varmepumper, der går det ”så det griner, forteller markedssjef Kristin Engely. 

– Hva med solfangersystemene dere har arbeidet med i flere år?
– Der begynner vi å få igjen for mange års langsiktig satsning. Vi selger bra med solfangersystemer, mange store vil ha det. Vi har solfangeranlegg både for små og store anlegg, og vi har flotte villapakker. Varmepumper i kombinasjon med solfangere er fremtidens løsning. Mange eldre borettslag har varme systemer som fint kan kobles opp mot varmepumpe og solfangere.CTC Ferrofil er en stor aktør på varmeprodukter i Norge, fortsetter Kristin Engely.
 
– Vi så hvordan det ville gå med fossile brensler, og nå er det ned med fyrkjeler og opp med varmepumper. Et annet viktig produkt er vår nye vedkjel cTc V40 Lamda. Det er en helt ny vedkjel med 92 % kjelvirkningsgrad som klarer selv de strenge tyske BAFA-kravene (BAFA = Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle), sannsynligvis verdens strengeste.


CTC har varmepumper som sentral oppvarmingskilde på Årnes.



Akkumulatortanker på rekke og rad rett innenfor veggen hvor varmepumpene står.