Han viser til at i Teknisk Forskrift TEK), gjeldende fra 1.7.2010 er det lagt inn reviderte regler for nye bygg. Som det heter i forskriften - i rom uten sluk skal lekkasjestopper monteres til eller omkring vannførende installasjoner for å varsle og stoppe uønsket vanntilstrømning. I en bolig gjelder dette i første rekke kjøkken, separate toaletter, etc.

- Fortsetter det slik, må vi snarest revidere våre produksjonsprognoser, sier han.

NRL har vært aktive med hensyn til orientering av egne medlemmer og vi registrerer at deler av forsikringsbransjen har tatt grep med hensyn til en tilpasning av sine vilkår med referanse til ny TEK.

Waterguards produkter deles inn i to systemer, Waterguard Smart Basic serien, som omfatter komplettløsninger for hele boligen.

I tillegg de såkalte 1-kanalerne, som sørger for varsling med vannstopp i enkelte soner.

Smart Basic-serien opererer med varsling fra trådløse sensorer, mens 1-kanalerne detekterer lekkasje via en sensorledning.

- En nylig lansering - Waterguard System/OSO SuperSmart, et samarbeidsprosjekt mellom OSO og Waterguard har vi store forventninger til, fortsetter Munkejord.

- Produktet representerer faktisk det beste fra to ”verdener”, legger han til.

Han påpeker at kravene til ny TEK er oppfylt ved at Smart Basic funksjonen er integrert i systemet.

- På beredersiden har samarbeidsmodellen en rekke funksjoner som møter miljøkravene. Den varmer vannet tre ganger raskere uten at strømforbruket øker - har i tillegg en økonomifunksjon som gir en enøkgevinst i størrelsesorden 48 prosent.

- Videre kan du stille inn varmtvannsberederen i feriemodus når du drar på tur, slik at temperaturen senkes til minimum 5 grader. En innebygget anti-legionella funksjon skal dessuten sørge for at du ikke blir syk av varmtvannet.

Block Watne har lagt inn WG System/OSO SuperSmart som standard for alle sine boliger.

- Vi ser frem mot en spennende utvikling på sikkerhetssiden, hvor de største alarmselskapene i dag klart tilkjennegir at sikkerhet innenfor deres sektor skal omfatte elementene tyveri, brann og vann, sier Munkejord og forteller at et samarbeid med Securitas Direct allerede er godt etablert.