Samtidig som Swegon gjorde sitt oppkjøp av BlueBox som er en stor italiensk produsent av kjølemaskiner og varmepumper, begynte selskapet også utviklingen med å få produktene til å fungere optimalt sammen.

- For oss i Swegon var den første utfordringen å skape en helhetsløsning, slik at kunden skal synes det er enkelt å bruke våre kjølemaskiner og varmepumper sammen med GOLD. Men vi ville også utvikle felles funksjoner som er unike på markedet, sier markedskoordinator Lina Ödlund i Swegon Norge i en pressemelding.

GOLD er Swegons serie av luftbehandlingsaggregater med integrert automatikk og god kapasitet. Nå lanserer altså Swegon produktene Smart Link og Aqua Link som kobler GOLD sammen med produktene fra BlueBox:

SMART Link
SMART Link er en helt ny løsning hvor Swegon har benyttet all sin kompetanse som finnes innen styring og kommunikasjon mellom ulike komponenter.
- SMART Link er en integrert gateway som muliggjør kommunikasjon mellom Swegons aggregater og kjølemaskiner/varmepumper. På byggeplassen trenger man bare å installere en kommunikasjonskabel mellom produktene for at de skal fungere sammen og optimalisere driften. Fra GOLD-aggregatets håndterminal leses og endres flere parametere i kjølemaskinen. Dessuten blir parameterne tilgengelige i GOLDs protokoll mot SD-anlegg (ModBus, BACNet og Exoline), og vises i en egen fane i GOLDs webside. Kort sagt, det er en unik måte å få to produkter i standardutførelse til og samarbeid, uten at man trenger noen spesialkunnskaper, sier Ödlund.

AQUA Link
Den andre lenken som nå lanseres av Swegon er AQUA Link som er en avansert hydraulisk modul som inneholder det man trenger i vannkretsen mellom en Swegon kjølemaskin BlueBox og Swegons luftbehandlingsaggregat GOLD.

- AQUA Link produserer og fordeler riktig mengde vann med riktig temperatur til både batterier og eksempelvis kjølebafler. Ettersom AQUA Links funksjonalitet optimerer settpunktene til kjøleren og pumpene kontinuerlig, blir anlegget enda mer energieffektivt. AQUA Link kan kombineres med kjølemaskiner fra 100 til 300 kW og kan også plasseres utendørs, forteller Lina Ödlund videre.

Hun forteller videre at vanligvis inngår ikke den hydrauliske kretsen når man starter opp et anlegg, men må settes sammen av installatøren. Det er et kjent problem at man behøver et stort antall komponenter ved en idriftsetting, og at disse komponentene må kjøpes inn fra flere ulike leverandører. AQUA Link består av alle disse komponentene. På den måten vil det bli enklere for både installatøren og sluttbrukeren. Det blir nå en eneste samtalepartner for hele anlegget og man sparer plass i teknisk rom. AQUA Link kommer også til å spare penger for kunden. Anlegget går jevnere og på lang sikt blir det mye enklere for alle parter.