- Som et globalt ledende teknologiselskap er vi målrettet i arbeidet med å være tett på kunder for å forstå de krav som settes til oss, ta på alvor de endringer som skjer i markedet og bygge opp en plattform for innovasjon som skal lede til bærekraftig vekst, sier han.

Han mener at spesielt økende bevissthet for energieffektivitet, engasjement i gjennomføringen av direktivet om energieffektivitet i bygninger (EPBD) er et viktig tema fordi markedet krever mer og mer.
 

Over: Honeywells nordiske salgssjef Robert Kopplin.

Honeywell tilbyr via sin Partnerkanal CentraLine mange løsninger for disse kravene, blant annet Niagara AX Teknologi som er et integrert SD-kontrollsystem konstruert spesielt for energieffektivisering og integrering av byggtekniske anlegg, fremhever Kopplin.

- GK er en av våre viktigste kunder I hele Norden, og vi har gjennom mange år hatt et nært og godt forretningsmessig forhold, sier Tom Erik Bakkene, Key Acount Manager i Honeywell. GK har stor kunnskap om faget byggautomasjon og de har meget høy bevissthet om hva som kreves av produkter og marked, sier han til VVS-Forum.

- Vårt partnerskap med Honewell på byggautomatisering går tilbake til år 2000 da Honeywell solgte sin norske entrepriseavdeling for byggautomatisering til GK. Honeywell produserer og selger fortsatt produktene. Mellom 60 og 70 personer med byggautomasjonskompetanse fulgte med over til GK. Dermed ble GK en representant for Honeywell i det norske markedet og den største partner de har i Europa, sier Roar Johannesen, direktør byggautomasjon hos GK.

Over: Roar Johannesen, direktør byggautomasjon hos GK.

- Det er dette samarbeidet vi utvikler videre, og da er det naturlig at vi treffes iblant hvor ledere for begge selskapene i felleskap snakker om markedet og produktene, sier han til VVS-Forum.

Johannesen understreker at GK er største byggautomasjonsentreprenør i Norge, med over 130 personer som har dette som sitt fagområde.

- Vi har de siste årene hatt mange store prosjekter, blant annet Halden fengsel, den nye Østlandsterminalen for Posten, A-hus og Operaen.

Tom Erik Bakkene Key Account Manager i Honeywell sier også at slike samlinger fra tid til annen er viktig for begge parter, og at det er naturlig at Honeywell er vertskap når store grupper fagfolk skal oppdateres på den siste utviklingen. Vi har normalt slike samlinger annenhvert år for våre over 400 CentraLine partnere i Europa og dit inviterer vi sentrale fagpersoner fra vår partner. Men siden GK har så stort fagmiljø og så mange eksperter på området, er det naturlig at de får et eget seminar sier han.

Over: Tom Erik Bakkene Key Account Manager i Honeywel.

Under en slik samling møttes over 30 representanter fra både Honeywell og GK i Honeywells lokaler på Lierstranda utenfor Drammen nylig.

- For oss som byggautomatiseringsentreprenør ser vi at det i større og større grad ikke er kun ventilasjon og varme som man skal passe på, men at langt flere funksjoner integreres i byggautomasjon. For eksempel adgangskontroll, brannovervåking m.m, avslutter Roar Johannesen hos GK.

På verdensbasis er Honeywell med sine 130.000 ansatte, hvorav 19.000 er ingeniører og forskere, en av de ledende tilbydere av produkter og systemer innen markrotrendene Energi, Beskyttelse og Sikkerhet.

Via merkevaren CentraLine tilbyr Honeywell sine Europeiske partnere en ekslusiv tilgang til selskapets ekspertise og produkter rettet inn mot Energieffektiv Byggautomasjon.

GK er en total teknisk entreprenør og servicepartner som leverer løsninger for nye- og eksisterende næringsbygg.
Selskapet har siden etableringen i 1964 vokst til ca. 1500 ansatte, med en omsetning på 2,6 milliarder kroner.

GK har teknisk kompetanse på høyeste nivå innen fagområdene: ventilasjon, byggautomasjon, kulde, vannbårne energisystemer, og energi.


Over: Klikk på bildet for større format. Alle foto: Per Henriksen