Byggherren har investert betydelige summer for å finne de siste teknologiske løsningene innen blant annet ventilasjon.

- Infotjenester driver en omfattende produktutvikling basert på det siste i teknologi. Det var derfor aldri noen tvil hos oss om at vi skulle bygge et hus som byr på det siste av teknologi, opplyser daglig leder i Infotjenester, Thorfinn Hansen til ww.vvs-forum.no.

YIT får skryt
Nærmest nabo til det nye bygget ligger vitenskapssenteret Inspiria, hvor man også har vektlagt gode energiløsninger og mange miljørettede tiltak. Fra en ”inhouse” fjernvarmesentral fyres begge byggene opp. YIT har kommet med de beste klimaløsningene, det er avansert lysstyring, moderne it-infrastruktur og meget avanserte møteromsløsninger. Energisentralen eies av Østfold Energi. Hovedenergikilden er varmepumpe luft/vann med biokjel som spisslast.

- YIT har stått i spissen for den tekniske kompetansen og YITs Bård Føyen samt de ansatte i selskapet fortjener en ekstra blomst på vegne av alle de tekniske fagene, sier Thorfinn Hansen.

YIT har altså levert det byggets tekniske anlegg i en teknisk totalentreprise. Rørcompaniet AS har væt underleverandør for rørentreprisen.

Benyttet seg av ”KlimaTak”
- Det er lagt stor vekt på lavt energibruk i de tekniske anleggene. Sentralt er YITs egenutviklede og patenterte system ”Klimatak”. Dette gir nemlig god behovsstyring, høy fleksibilitet, lydløs ventilasjon og en felles føringsvei or tekniske installasjoner. Ventilasjonsaggregatene har meget god varmegjenvinning og SFP faktorene er lave, opplyser prosjektleder i YIT, Bård Føyen til www.vvs-forum.no.

Det er et KNX-system som styrer lys, varme og ventilasjon med hensyn til tilstedeværelse, temperatur og CO2. SRO-anlegget, som er tilknyttet YITs e-driftsløsning, gir alle muligheter for å overvåke anlegget og optimalisere driften.

- Alle svakstrømsanlegg, inkludert brannvarsling, adgangskontroll samt tele/data inngår i den tekniske totalentreprisen. YIT har også levert et avansert AV-anlegg til bygget, påpeker Bård Føyen.

Det nye bygget ble offisielt innviet fredag. Bygget er på vel 6 000 kvadratmeter i fire etasjer og ligger helt inn til E 6 i Sarpsborg. I tillegg til at Infotjenester selv har to etasjer i bygget, så finnes det en rekke eksterne leietaker i bygget.

Stolt ordfører
Lars Erik Borge har vært prosjektleder og Ove Skar totalentreprenør. Etter en arkitektkonkurranse ble Hille & Melby valgt som arkitekter.

- Infotjenester har med dette bygget beriket Sarpsborg. Vi er stolte av hva dere har fått til og det er flott at dere satser på energisparetiltak og miljø, sa blant annet Sarpsborgs ordfører, Jan O. Engsmyr i sin åpningstale.


Bildetekst: Sarpsborgs ordfører, Jan O. Engsmyr klipper snoren som et bevis for at Infotjeneseters nye energibygg i klasse A er åpnet. I bakgrunnen Infotjenesters eiere, Bjørn Gaarder og Bjørn Petter Gaarder.