PBA AS har spesialisert seg på rens av avtrekksventilasjon på storkjøkken. Nå lanserer Eidsvoll-bedriften en ny rengjøringsmaskin beregnet på kjøkkenets avtrekkssystem.

For å redusere brannfaren på storkjøkken hvor det er ild eller fett, anbefales det at man rengjør avtrekkshetta og ventilasjonskanalene jevnlig. Fettet fra matlagingen akkumuleres i avtrekkssystemet, og vil gjøre det brannfarlig og særdeles uhygienisk, og i noen tilfeller, danne muggflekker inne i kanalen.
- Det er viktig å inspisere, og ved behov rense kjøkkenets avtrekkssystem, og da vil denne faren reduseres betraktelig. Man fjerner fysisk fettpartiklene som oppstår under matlaging og legger seg i avtrekkskanalene og kjøkkenhetta. Med jevnlig rengjøring så får man et mer robust anlegg og brannfaren reduseres, sier Erling Sandstad, daglig leder i PBA i en pressemelding.

Sandstad påpeker at ved rengjøring av kjøkkenets avtrekkssystem er børster, kjemikaler og høytrykksspyling den mest effektive metoden på markedet i dag.

- Vår leverandør Teinnova har utviklet et konsept med tidseffektive løsninger basert på komplette og kompakte maskiner. Disse maskinene er både pneumatiske og elektriske. De kan også styres av trådløs fjernkontroll, og man kan påmontere kamera for bedre visualisering av kanalene, understreker Sandstad.