J.L.Bruvik AS som holder til i Åsane utenfor Bergen kan presentere et bredt produktspekter. Deres satsningsområder er utstyr og vifter for industri, offshore, landbruk og komfortventilasjon. I tillegg er de store på materialhåndtering. Transport og materialhåndtering var også opphavet til starten av virksomheten i 1940. Firmaet er 74 år i 2014.

Egen produksjon gir fordeler
- Vi prosjekterer, konstruerer, produserer, og tester alle våre produkter selv. Det gir oss en unik kompetanse på huset som vi mener gjør oss til en attraktiv leverandør innenfor alle våre produktområder. Vi satser på kvalitet, og ønsker å levere robuste løsninger. Det gjør oss ikke til den billigste leverandøren, men vi kan love produkter av høy kvalitet med lang levetid.
Vi har også fullskala tester på alle våre produkter i et eget laboratorium som er utstyrt med testkanaler, kapasitets- og lydmålingsutstyr, før de går ut av anlegget her, sier Rune Lien som er avdelingsleder for industrivifter i J.L.Bruvik A S.

Saken fortsetter under bildet:

BRUVIK BRV 1500 aksialvifte for industri kjøling

Vifter for brann og ventilasjon
Et av satsningsområdene for ventilasjonsprodusenten fra Bergen er aksialvifter for brann- og røykgasser. De leverer komplette aggregat med styreskap for trykksetting, og dekker det meste innenfor branngassventilasjon.
- Vi har god kompetanse på trykktesting av brannveier, og har aggregater som er beregnet for trapperom. Hensikten med trykksetting er å hindre røyk i å komme ut i trapperommet ved eventuelt branntilløp, og våre løsninger med TBV / TBT aggregatet med vifte, motorstyrt spjeld og ytterveggrist, er ganske unike, forteller Lien videre.

Produserer også på lisens
J.L. Bruvik AS har produsert vifter på lisens fra den kjente vifteleverandøren Chicago Blower siden 1983.
- Med våre produkter skal kundene føle seg trygge. Det stilles strengere krav til materialvalg og levetid. En stor del av produktene produseres nå i rustfrie / syrefaste materialer. Motorer og øvrige komponenter som vi påmonterer våre vifter er også av høy kvalitet. Vår virksomhet merker selvfølgelig konkurransen fra leverandører som importerer produkter og presser prisene. Men vi håper kundene verdsetter norsk kvalitet og fleksibilitet når alt kommer til alt. At vi også produserer viftene Chicago Blower på huset, gir etter min mening et bevis på at vi leverer produkter av ypperste merke, påpeker daglig leder i J.L Bruvik AS, Jon Arne Mølstad.

Har flere ben og stå på
Offshore og industri er et svært viktig område for J.L.Bruvik. Vifteprodusenten har med sin produksjon av store vifter hatt mye leveranser mot offshoreindustrien, og har levd godt på det. Nå merker man derimot at det også er andre tider innenfor oljeindustrien.

- Vi merker en helt klar endring i innkjøpsmønsteret til oljeprodusentene. De tenker annerledes, og man merker at investeringene endrer karakter i forhold til tidligere. Nå er det mer renovering av utstyr det går på, kontra tidligere hvor man skrotet tingene, og heller laget nytt. Det er ikke bare negativt for vår del, da plattformene renoveres for lengre levetid.. Det betyr mer på vedlikehold av eksisterende utstyr, og vi har mer en nok å gjøre. Offshoremarkedet utgjør i dag 40 prosent av vår omsetning, sier Mølstad.

Saken fortsetter under bildet:

Syrefaste offshore vifter fra Bruvik. Dette er en Chicago Blower vifte som er levert til  et Statoil anlegg

- Vi skal øke fokuset betraktelig på våre andre nisjer og forretningsområder i 2014. Med vårt produktsortiment har vi vekstmuligheter innen mange områder. I tillegg selger vi vifter for bruk i storkjøkken på det Svenske markedet, som er et svært interessant marked for oss. Vi eksporterer også til andre land i Europa og verden forøvrig, sier Mølstad avslutningsvis til VVSforum.

J.L Bruvik AS har i dag rundt 45 ansatte og omsetter for ca 70 millioner i året.