- Exvent Pinion er et tilnærmet lydløst ventilasjonsanlegg for små områder, skriver Ensto Exvent i en pressemelding tirsdag. 

- Løsningen er best egnet for leiligheter i boligblokker og rekkehus, samt for små eneboliger. Det er også en utmerket løsning for andre bygg og oppussingsprosjekter, der det kreves ventilasjon i små rom med separate ventilasjonsanlegg. Anlegget opererer ved optimal energieffektivitet og et lavt støynivå med en luftstrøm på 67 l/s på det meste, sier Sonja Häggman, markedssjef i Ensto Exvent. 

Ventilasjonsanlegget er priset for at å tilby et godt inneklima på en kostnadseffektiv måte, selv i store prosjekter.

Tilnærmet lydløs og energieffektiv
Exvent Pinion er i følge produsenten et ekstremt stillegående ventilasjonsanlegg, og er en god løsning i bygg der støynivået spiller en viktig rolle. Støynivået gjennom kabinettet med 10 m² absorpsjon er kun på 37 dB (A). Enervent Pinion har en roterende varmeveksler, og går som andre ventilasjonsanlegg fra Exvent, inn under energiklasse A.

Fleksibel installasjon
- Ventilasjonsanlegget kan installeres på en fleksibel måte, og i henhold til behovene på ulike steder. Anlegget kan kobles til en kjøkkenvifte og installeres over komfyren på kjøkkenet. Enheten kan også, om ønskelig, installeres i entreen og kobles til kjøkkenviften via en kanal, sier Häggman i pressemeldingen.
- En egnet løsning er for eksempel den nye H1 fra Enervent, som ble lansert i begynnelsen av mai. Andre egnede kjøkkenvifter er imidlertid også tilgjengelig.

Anlegget kan også brukes som et vanlig ventilasjonsaggregat der tilkoblingen for kjøkkenvifte er blokkert. Løsningen kan kobles til klimaanlegget Ensto Energy Mixbox S, utviklet for å erstatte Bacho ACJ. I tillegg er det mulig å styre anlegget via en rekke eksterne styringssystemer.

Både høyre- og venstremonterte modeller er tilgjengelig.

Alltid de beste værforholdene
- Ventilasjonsanleggene fra Exvent har blitt utviklet for å være så energieffektive og så lette å bruke som mulig, noe som resulterer i det beste inneklimaet for alle behov og forhold. Både teknisk utførelse og design er gjort ved å lytte til kundenes behov, understreker Häggman.

Produktfamilien til Ensto Exvent har de siste årene vokst fra ventilasjonsanlegg for eneboliger til mer komplekse energisentre for komplette ventilasjonssystemer, i større bygninger.

- Takket være den utmerkede varmegjenvinningen fra den roterende varmeveksleren, og for eksempel til de ulike varmepumpeløsningene, ligger løsningene fra Exvent et trinn foran i bransjen, forteller Häggman.
- Det brede produktspekteret fra Enervent omfatter ekstra energieffektive varmepumper med spesialfunksjoner, samt enheter for grunnleggende ventilasjonsbehov - både for nybygg og oppussingsprosjekter.  De mest allsidige produktene utgjør komplette inneklimaløsninger med oppvarming, kjøling og luftavfukting.