Førstkommende torsdag vil daglig leder i Usbl Prosjekt, Lars Iddeng, fortelle mer om rørleggerens kompetanse i totalentrepriser, og viljen til å føre kontroll og forfølge kravene i kontraktene. Innlegget til Iddeng kan man høre under seminaret Vannlekkasjer fra rørinstallasjoner i bygg som arrangeres på Hellerudlsettea 23.november.
Rørbransjen, byggebransjen, forsikringsbransjen,og rådgivere er sammen med regulerende myndigheter enige om at det trengs tiltak for å snu utviklingen innenfor vannlekkasjer i rørinstallasjoner i boliger og næringsbygg. Alle er også enige om at skal man stoppe den negative utviklingen, må man snakke mer sammen på tvers av fag og bransjer, for utveksle erfaringer og hva som går galt.
Les også: Er regelverk og praksis i utakt ?
Les også: Sikkerhet mot vannskader fra vanninstallasjoner-en illusjon?
I perioden januar til mars i år gjennomførte fire studenter ved byggingeniør-linjen ved Høgskolen i Oslo 31 befaringer på arbeider av rør-i-rør på byggeplasser i Oslo-regionen. Konklusjonen var svært nedslående: Befaringene avdekket feil og mangler på samtlige av de undersøkte sanitæranleggene.
Ifølge takstsjefen i Tryg Forsikring, Lars Angell, viser bransjeoversikten 750.000 vannskader i perioden 2008-2017. I kroner og øre er det snakk om skader til flere titalls milliarder kroner.
Lars Iddeng som representerer Usbl og byggebransjen er opptatt av rørleggerens evne og kompetanse.
- Jeg har noen meninger om hvorfor ting går galt, og vil i mitt foredrag komme inn på rørleggeres kompetanse i totalentrepriser, og deres evne og vilje til å fremlegge prosjekteringsunderlag, og deres evne og vilje til å velge produkter med kvalitet. Dette kan ses opp mot utbyggers evne og vilje til å betale for kvalitet og utbyggers evne og vilje til å føre kontroll og forfølge krav i kontrakten., sier Iddeng.
Videre vil han sette fokus på fremlegging av innreguleringsprotokoller og trykkprøvingsprotokoller før overtakelse av tekniske anlegg. Det er ofte slik at FDV ikke blir levert til overtakelse og det som blir levert er mangelfullt. Hvorfor er det slik?, spør Iddeng.
På foredragslisten ellers står følgende personer: Lars Angell, Tryg Forsikring, Flow-Group med Greif Sæther og Jan Erik Urhaug, Espen Krossli, Backe Entreprenør, Lars Fiskum, Sintef, Arvid Aalen, Geberit Norge, Kenneth Riisa, Armaturjonsson, og Svend Haugen, Norconsult,
Målgruppen for seminaret er:
Rørleggere, prosjektledere, rådgivende ingeniører, entreprenører, byggherrer, leverandører, grossister, utbyggere, faglærere, arkitekter og taktsmenn.
Program og påmelding finner man her
Foredragsholderne på seminaret om Vannlekkasjer fra rørinstalalsjoner i bygg 23.november på Hellerussletta: Øverst fra venstre, Jan-Erik Urhaug / Greif Sæther, Flow Group, Espen Krossli, Backe Entrepenør, Lars Angell Tryg Forsikring, Svend Haugen,Norconsult. Nederst til venstre: Lars Iddeng, Usbl Prosjekt, Lars-Erik Fiskum,Sintef, Kenneth Riisa,Armaturjonsson, og Arvid Aalen, Geberit Norge.
- Det er ofte mangler ved overtakelse av bygg, hvorfor er det slik?
Førstkommende torsdag vil daglig leder i Usbl Prosjekt, Lars Iddeng, fortelle mer om rørleggerens kompetanse i totalentrepriser, og viljen til å føre kontroll og forfølge kravene i kontraktene. Innlegget til Iddeng kan man høre under seminaret Vannlekkasjer fra rørinstallasjoner i bygg som arrangeres på Hellerudlsettea 23.november
Denne artikkelen er over 6 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover