Varmepumpene utvikles og produseres hos CTC Sverige, som er en mangeårig produsent i det internasjonale markedet.

EcoPart 400 er en ny serie som erstatter den gamle EcoPart V3-serien. Den er videreutviklet og finpusset og kommer med mange nye forbedringer. I tillegg utvides sortimentet med flere størrelser, og en egen XL-serie med opptil  34 kW effekt. Med kobling til styresystemet EcoLogic Pro kan inntil 10 enheter kaskadekobles med en total effekt på 170 kW.

- Dette et ledd i satsingen vår på væske/vann varmepumper”, forteller markedssjef Kristin Engely.
- Vi lanserte EcoHeat 300 i fjor, med høyere COP, touch-display og bedre styring. Nå står EcoPart for tur. Dette er en enklere og rimeligere væske-vann varmepumpe, uten varmtvannsberedning og styresystem. Den kan enkelt kobles til ulike enheter som elektrokjele, dobbeltmantlet varmtvannsbereder, eller et styresystem som CTC EcoLogic Pro eller CTC EcoLogic Family. Mulighetene er mange både ved installasjon og ved en eventell senere påbygging, forteller Engely.

CTC EcoPart 400 har:
- Nye høye virkningsgrader. Opptil 5,24 iht EN 14511
- Høy turtemperatur på opptil 65°C.
- Høyere virkningsgrad gjennom hele året. To kjølemoduler på de største modellene gir stegvis varmekapasitet.
- Mykstart
- Stillegående
- Enkel å koble til CTC EcoZenit eller styresystemet EcoLogic Pro.

- I 2013 fortsetter vi å satse i dette segmentet, og vi vil komme med flere nyheter utover året,” forteller salgssjef Ørjan S. Rygh. ”Vi ser at dette er produkter markedet er opptatt av, og med den nye bredden i væske-vann varmepumper er vi helt i front når det gjelder kvalitet. Miljøvennlig oppvarming er fremtiden.”