Målet for aktørene var å utvikle en ny teknologiprototyp for samhandling av geometrirelaterte objektdata mellom ulike systemer.
Nå hevder de at dette har de lykkes godt med! Derfor skal dette presenteres den 13. september på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika. Her blir teknologien forklart inkludert demonstrasjoner. Det vil det bl.a. bli tatt en kikk under teknologipanseret og demonstrert ulike prototyp-scenarier vist på bymodeller av Sandvika og Drammen.
Vianova Systems tror denne teknologien vil representere et skille mht. hvordan man tenker dataflyt mellom dataprogram. Novapoint 19DCM ¬– selskapet nye state-of-the-art teknologiplattform som lanseres til høsten, vil innebære ett skritt i denne retning.
InfraWorld-prosjektet, som ble initiert av Vianova Systems i 2008, gjør bruk av kunstig intelligens og agent-/Virtual Machine-teknologi i kombinasjon med unik visualiseringsteknologi. Øvrige deltagere i prosjektet har vært Universitetet i Ålborg, Norkart Geoservice og Iver, i tillegg til Bærum og Drammen kommuner.
Inkompatibilitet mellom ulike datasystemer er en stor utfordring med dagens løsninger. I stedet for å bruke datautvekslingsformater (som endres hele tiden og som aldri blir helt ferdig) benyttes her såkalte Managed Objects, en ny teknologi for utveksling av både data og funksjonalitet mellom dataprogram.
Datautvekslingen mellom programmene gjøres i form av intelligente objekter som inneholder både funksjonalitet og eget brukergrensesnitt. Funksjonaliteten man bruker i det ene programmet finner man igjen i det andre programmet. Det er dataobjektene selv som tar med seg funksjonaliteten og brukergrensesnittet over.
Kanskje kan dette representere slutten på den evige kampen om utvekslingsformater, og føre til at man heller går sammen om å definere og implementere smarte objekter som kan utveksles mellom systemene.
Teknologien er spesielt godt egnet i miljøer hvor dataformatene endrer seg ofte. Resultatet av InfraWorld-prosjektet har blitt en robust og elegant løsning som eliminerer utfordringene med stadige formatendringer.
Seminaret egner seg for alle som er interessert i 3D-modellering og visualisering, GIS, Virtual Reality, utfordringer med dataflyt mellom ulike systemer, eller har generell interesse av ny og spennende teknologi.
Les mer info og se påmelding.
InfraWorld-prosjektet, som ble initiert av Vianova Systems i 2008, gjør bruk av kunstig intelligens og agent-/Virtual Machine-teknologi i kombinasjon med unik visualiseringsteknologi
Softwareteknologi for digital prosjektering
Fremtidens teknologi-løsning for tverrfaglig nettverks-prosjektering av bygg og anlegg. Vianova Systems med partnere er klar til å vise resultatene av InfraWorld, et FoU-prosjekt finansiert av Norges Forskningsråd.
Denne artikkelen er over 7 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Fyller 40 år, men ser bare fremover