De er 128 000 medarbeidere i 120 land, og de dekker et enormt produktspekter. Hvordan kan en slik gigant være på høyden lokalt innenfor de utallige produktgrupper den tilbyr? Litt av svaret finnes på Lierstranda utenfor Drammen.

Der sitter fire mann som driver ECC Norge. Navnet står for Environmental and Combustion Control og er en Honeywell-avdeling som arbeider med produktsalg av energi- og automasjonsprodukter, feltinstrumentering, styring og regulering, integrasjon og drift, og vannbehandling. Blant honeywellprodukter som de fleste rørleggere kjenner er reguleringsventiler for energistyring og trykk- og tilbakeslagsventiler for drikkevann. Feltinstrumenter, termostater og SD-anlegg rettet mot HVAC er en annen stor produktgruppe.

– Det vi arbeider med er fremtidsrettede produkter som er utviklet og produsert av Honeywell, sier daglig leder av ECC Norge, Tom Erik Bakkene. – Energi er et stikkord, både for hjem og næringsbygg. Rom- og sonekontroll kommer for fullt i stadig flere typer bygg, og vi har alt av utstyr og systemer for styring av boliger og større næringbygg. Energieffektiviseringen gjør ECC-produktene viktige i kampen for et bedre miljø, ikke minst når det gjelder utslipp av klimagasser.

Honeywell ECC er en ren produktleverandør til markedet, og må ikke forveksles med vår Byggautomasjonsavdeling HBS, sier Tom Erik. I Norge ble Honeywell Building Solution solgt til GK-konsernet i år 2000, men HBS er fortsatt vår største kunde internationalt. Her i Norge fortsetter GK å levere og prosjektere store automasjonsprosjekter med Honeywell ECC produkter. Kombinasjonen av lokale aktører og international leverandør er en gedigen suksess for Honeywell og våre partnere. Bak merkevaren CentraLine fortsette vi å utvikle denne type samarbeid innen energieffektiv byggautomasjon og vi har nå knyttet til oss mer en 370 partnere i Europa. GK Norge er i dag Honeywell`s største CentraLine partner og et eksempel på hva vi sammen kan få til

En annen CentraLine partner, INTENT AS, har nylig utviklet et konsept mot dagligvarehandelen i Norge, som Honeywell nå bruker som referanse i hele Europa.
– Det dreier seg om et web-basert SD-system som overvåker kritiske installasjoner slik som fryserdisker og i tillegg samkjører energibruken i butikkene, opplyser Tom Erik Bakkene. – Butikkkjeden har fra før mange tekniske installasjoner i sine lokaler, og det meste av dette har vi klart å ta vare på. Ved å gjøre en del modifikasjoner i systemene og integrere en ny web-basert toppsentral fra CentraLine, har man oppnådd en betydelig energieffektivisering med relativt beskjedne midler. Dette konseptet har Honeywell stor tro på fremover og nye butikker blir ukentlig bygget om rundt i hele Norge.


– Det er spennende å arbeide for et konsern som arbeider innen et så enormt spekter, sier Tom Erik Bakkene. – Vi driver med mye mer enn folk tror, Som eksempel kan nevnes at merkevaren Eltek , som er markedsleder innen brannsystemer, er en del av Honeywell og vi sitter i samme hus. Videre har Honeywell i Norge merkevaren ADI for adgang og sikkerhet i tillegg til en betydelig prosjektavdeling rettet mot prosessindustri. Når du ringer på dørklokker merket ”Friedland” er dette nok en merkevare innen Honeywell, sier Tom Erik.


ECC Norge består av Jens Myhra, Glenn Naess og Dario Rasimelli og meg selv, i tillegg til vårt ordrekonor i Danmark. Vi omsetter produkter for 45 millioner kroner og ansetter i disse dager en ny mann som skal arbeide med tradisjonell handel og ta seg av nye markedsområder. Vi har stor tro på våre produkter og vårt selskap i det Norske markedet avslutter Tom Erik.

Honeywell-konsernet består av fire separate enheter: spesialmaterialer, luftfart transportsystemer og Automatikk- og kontrollsystemer, som er moderselskap for EEC. Konsernomsetning i 2008 var 36,6 milliarder dollar.