Det er totalt 24 lag og hvert lag består av 2 personer som skal delta i konkurransen. Fokuset for konkurransen er å gjøre et korrekt og godt håndverk. Installasjonen som bygges skal i praksis kunne brukes etterpå Men de skal også være raske.

Laget som vinner får en ukes tur til Dubai med middag i en oase og ørken safari med bil.

Som dommere i konkurransen har Geberit skaffet et kobbel velrenommerte personer i bransjen. Det er Ole Larmerud, Teknisk direktør NRL, Bjarne Haugland, daglig leder i VA- og VVS Produsentene VVP, Lars Fiskum, Forskningsleder Sintef, Oddbjørn Sjøvold, professor ved Høyskolen i Oslo og til slutt Leif Sverre Boland fra Hjellnes Consult.

- Vi har hittil 160 påmeldte publikummere og med oss selv og lagene som konkurrerer, så er vi per i dag 240 personer som skal være med på konkurransen og happeningen. Dette er finalen for en aktivitet som egentlig startet med rekruttering av lag under vår Geberit On Tour aktivitet, som startet i april. Frem til juli besøkte vi over 40 grossister i hele landet, og vi har i hele denne perioden fortalt om våre rørsystemer og spesielt vårt alupex system Geberit Mepla, sier Wenche Sydhagen.

Det er fem forskjellige oppgaver som skal løses:
1. Alle starter med en felles quiz-runde med teoretiske spørsmål. Alle lag er samlet på scenen ogdet er om å gjøre å svare riktig på kortest mulig tid for å få høyest poengsum. Buzz knappene går varme under denne øvelsen.
2. På en vegg er det preinstallert DuoFix elementer. Her skal det kobles til rør for tappevann.
3. På en tilsvarende vegg med preinstallert DuoFix elementer skal det kobles til avløpsrør.
4. Vi har to Land Rovere stående inne på arenaen. Her gjelder det å skifte alle fire hjul på en bil på kortest mulig tid.
5. Det skal bygges en Mepla mann. En modell og arbeidstegninger blir utdelt og så er det om å gjøre å bygge den på kortest mulig tid.