Det store spørsmålet i denne sammenhengen er hvordan BuildingSMART skal bidra til økt bærekraft i byggebransjen. Bærekraft kan defineres på flere måter. Blant annet dreier det som om økt lønnsomhet i et livsløpsperspektiv og som politiske mål for redusert ressurs- og energibruk.

Under konferansen vil man få demonstrert praktiske prosjekteksempler og det vil bli diskutert og, effektiv bruk av BuildingSMART.

Etter at Steen Sunesen i BuildingSMART Norge har ønsket velkommen, så overtar Stortingsrepresentant og Oslo Høyres nestleder, Nikolai Astrup talerstolen. Astrup vil in sitt foredrag komme inn på bærekraftig utvikling ved hjelp av moderne teknologi. Peter Hauch fra Danmarks Tekniske Universitet vil fortelle om en dans undersøkelse som viser effektene av å bruke BIM i byggeprosjekter, mens representanter for Helse Sør-Øst vil berette om helseregionens satsing på bærekraft og åpenBIM.

Energiberegning i boliger med bruk av åpenBIM, hvor, når og hvordan får BIM de effektene man søker samt samhandling mellom absolutt alle fag er noen av de andre programpostene under høstkonferansen.

Påmelding til konferansen gjøres via www.buildingsmart.no.