Living eco representerer et stort sprang innen utviklingen av radiatortermostater. Et digitalt display for nøyaktig varmestyring, programmerbare innstillinger, automatisk ”åpent vindu” funksjon, og ventilmosjonering er noen av fordelene. Det er resultatet av fire års produktutvikling for å møte forbrukernes krav til varmestyring og energisparing. På toppen av dette, reduserer den energiforbruket med 23 % sammenlignet med en gammel termostat.

- Vi spurte forbrukerne hvilke krav og ønsker de hadde til en ny generasjon radiatortermostater. De la vekt på energisparing, enkel styring, komfort og design. Disse ønsker er alle reflektert i den nye termostaten, sier salgsdirektør Svein Nilsen i Danfoss.
-Radiatortermostater er et av de viktigste faktorer for en boligs energisparing, og med alle de nye digitale muligheter, har termostatene utviklet seg fra å være funksjonell og mekanisk til moderne smarthus teknologi. De kan styre og optimalisere energibruken kontinuerlig.

Saken forsetter under bildet:

 
Termostaten leveres med to forinnstilte programmer som forbrukeren kan velge mellom. I tillegg har termostaten en feriefunksjon som kan tas i bruke ved lengre fravær. Det betyr at man aldri trenger komme hjem til en kald bolig etter ferien, men man trenger heller ikke bekymre seg for energisløsing. En annen viktig fordel er den digitale indikatoren på termostatens front, som gir forbrukeren mulighet til å innstille en nøyaktig romtemperatur.

- Av hensyn til installatørene har vi arbeidet hardt for at living eco® skal være enkel å montere. Den passer på mange forskjellige ventiler takket være en enkel adaptor løsning. Det betyr at installatøren kun trenger å lagerføre en termostattype, sier Svein Nilsen.